<style>.lazy{display:none}</style> Ceremonie met rauwe cacao - MANA Gezondheidspraktijk en massage Tilburg
Cacaoceremonie tilburg

Ceremonie met rauwe cacao

De cacao ceremonie is bij sommige retraites van Mana Gezondheidspraktijk een terugkerend onderdeel geworden.
Dit zijn vooral de Body – lightness retreats zoals Surrender en Connected.
 
Bij deze retreats ligt de aandacht onder andere op het zakken in je lichaam. Landen, ontspannen, overgeven en verbinden.
En daarnaast juist ook van dit contact en de vrijkomende energiën te genieten, ze te vieren. 
 

Verbinding ervaren met jezelf, de ander en het leven

 
Wie vieren ons Zijn in onszelf en in relatie tot elkaar.
 
Een onderdeel van deze retreat is dat we een ceremoniële dosis rauwe cacao drinken. 
Dat houdt in dat we een grotere dosis drinken dan je gewoonlijk drinkt als je een kopje chocolademelk voor jezelf maakt. Daarnaast is de cacao onbehandeld en rauw, anders dan de cacao die je in de supermarkt koopt, dit is namelijk gebrande cacao.
 
De cacao heeft een heel mooi en helend effect op je hart. Je voelt je hart open gaan, je kunt bijvoorbeeld ontroerd worden, de liefde voelen stromen of jezelf heel open, blij en in verbinding voelen. Allemaal kwaliteiten van het hart. 
Hoewel het een plantmedicijn genoemd wordt moet je het niet verwarren met sterkere en ook halluciderende andere plantmedicijnen. 
Het heeft eerder een milde oppeppende werking en je kunt bijvoorbeeld na de retraite gewoon weer het verkeer in.
 
Wanneer je zwanger bent of brostvoeding geeft, hartklachten of problemen met je bloeddruk hebt of anti-depressieva gebruikt, dan is het belangrijk een lagere dosering te gebruiken. Graag dit even aangeven bij aanmelding van een van de retraites. Ook wanneer je onzeker bent hierover of er vragen over hebt.
Cacao is vooral heel helend en aangenaam.
 
 

Hoe werkt rauwe cacao?

Cacao is ‘een medicijn voor je Hart’ en werkt op verschillende niveaus; Fysiek, metafysisch en spiritueel. Het heilige medicijn van Cacao verandert de neurochemicaliën in de hersenen, produceert een gevoel van welzijn en opent het hart. Ook helpt het ons onze staat van bewustzijn te verhogen, waardoor je je weer verbonden kunt voelen met al wat is. De krachtige cacao die wij gebruiken wordt met veel liefde, zorg en aandacht op rituele wijze gewonnen door een cacao Sjamaan.

 

Fysiek, het lichaam;
Cacao bonen bevatten heel veel antioxidanten (flavonoïde) en mineralen zoals magnesium, ijzer, zink en chroom. Ons lichaam heeft deze nodig en dragen daarmee bij aan een goede gezondheid. Onderzoek toont aan dat rauwe ongeroosterde cacao ’s werelds allerhoogste concentratie antioxidanten heeft. Antioxidanten zijn op hun beurt geweldige boosters voor ons immuunsysteem en een goed immuunsysteem beschermt ons tegen allerlei ziektes zoals onder andere hart en vaatziektes. De krachtige cacao die we gebruiken voor onze ceremonies heeft een zeer sterke vibratie én heeft een natuurlijke sterke dosis van deze stoffen, omdat deze niet wordt aangepast voor consumptie. 

 

Metafysisch, de emotie;
Cacao heeft een zeer positieve uitwerking op je geestestoestand. Doordat cacao tryptofaan bevat die verantwoordelijk is voor het geven van een boost aan de serotonine levels, geeft cacao een gelukzalig, liefdevol en rustgevend gevoel. Ook stoffen die vrijkomen tijdens de natuurlijke high bij het sporten en als we verliefd zijn zijn in de cacao terug te vinden.

 

Spiritueel;
De oude Azteken noemden rauwe cacao ook wel ‘Yollotl Eztli’, oftewel ‘hartenbloed’  Er zijn vele legenden onder de inheemse amazone volkeren waarin de cacao zorg heeft gedragen voor de (her)verbinding via het hart tussen mens en natuur. De cacao helpt ons terug te keren naar onze natuurlijke staat van zijn en laat ons voelen. In plaats van overmatig denken verbindt het ons via onze intuïtie met de mysteries van het leven en onze dierbare Moeder Aarde.