Ceremonie met rauwe cacao

28-11-2020

Het Surrender Body-lightness retreat is als een ceremonie om in het lichaam te zakken, te ontspannen en het te vieren. Ons zijn te vieren in onszelf en in relatie tot elkaar.
 
 

Verbinding ervaren met jezelf, de ander en het leven

 
Een onderdeel van deze retreat is dat we een ceremoniële dosis rauwe cacao drinken.
 
 

Hoe werkt rauwe cacao?

 

Cacao is ‘een medicijn voor je Hart’ en werkt op verschillende niveaus; Fysiek, metafysisch en spiritueel. Het heilige medicijn van Cacao verandert de neurochemicaliën in de hersenen, produceert een gevoel van welzijn en opent het hart. Ook helpt het ons onze staat van bewustzijn te verhogen, waardoor je je weer verbonden kunt voelen met al wat is. De krachtige cacao die wij gebruiken wordt met veel liefde, zorg en aandacht op rituele wijze gewonnen door een cacao Sjamaan.

Fysiek, het lichaam;
Cacao bonen bevatten heel veel antioxidanten (flavonoïde) en mineralen zoals magnesium, ijzer, zink en chroom. Ons lichaam heeft deze nodig en dragen daarmee bij aan een goede gezondheid. Onderzoek toont aan dat rauwe ongeroosterde cacao ‘s werelds allerhoogste concentratie antioxidanten heeft. Antioxidanten zijn op hun beurt geweldige boosters voor ons immuunsysteem en een goed immuunsysteem beschermt ons tegen allerlei ziektes zoals onder andere hart en vaatziektes. De krachtige cacao die we gebruiken voor onze ceremonies heeft een zeer sterke vibratie én heeft een natuurlijke sterke dosis van deze stoffen, omdat deze niet wordt aangepast voor consumptie. 

Metafysisch, de emotie;
Cacao heeft een zeer positieve uitwerking op je geestestoestand. Doordat cacao tryptofaan bevat die verantwoordelijk is voor het geven van een boost aan de serotonine levels, geeft cacao een gelukzalig, liefdevol en rustgevend gevoel. Ook stoffen die vrijkomen tijdens de natuurlijke high bij het sporten en als we verliefd zijn zijn in de cacao terug te vinden.

Spiritueel;
De oude Azteken noemden rauwe cacao ook wel ‘Yollotl Eztli’, oftewel ‘hartenbloed’  Er zijn vele legenden onder de inheemse amazone volkeren waarin de cacao zorg heeft gedragen voor de (her)verbinding via het hart tussen mens en natuur. De cacao helpt ons terug te keren naar onze natuurlijke staat van zijn en laat ons voelen. In plaats van overmatig denken verbindt het ons via onze intuïtie met de mysteries van het leven en onze dierbare Moeder Aarde.

Surrender, Body-lightness retreat

Klik hier om meer te lezen over de retreat.

Ervaringen van deelnemers na voorgaande retraites:

Met (voor mij) ogenschijnlijk makkelijke oefeningen trad ik een diepe wereld binnen.
workshop
Korinne
Je hebt een hele fijne energie in hoe je de workshop geeft, werkte heel goed voor mij. Heel fijn deze voor mij nog onbekende oefeningen te ervaren, heel bijzonder. Ik kom zeker naar een volgend evenement van je. Ga zo door.
workshop
Lynn Vughts
Ik weet nu hoe ik beter van mezelf kan houden.
workshop
Anoniem
Ik vond de lichtheid terug in mij zelf. Het was zwaar en soms ook heel confronterend en emotioneel. Maar ik kwam er echt lichter van terug. Ik voelde hoeveel er pijn er zat. Maar dat het ook veel zwaarte weg nam. Dat ik letterlijk mezelf aan het genezen was. Daarna stopte de zwaarte en moeilijke mantra. Jij hebt dit zo prachtig mooi begeleid Chantal echt een hele diepe dankbaarheid daarvoor. -Anoniem-
workshop
Anoniem
Chantal, je workshop was geweldig. Na jaren aikido, aikijitsu en jiujitsu te hebben beoefend, was ik eindelijk in staat mijn Ki tot bepaalde hoogte te mogen sturen en te voelen. Waarschijnlijk was ik er nu pas klaar voor. En was je workshop het laatste stukje wat ik nodig had. De positieve energie die hierbij vrij kwam, heb ik nog dagen mogen voelen. Voor mij is je workshop een verrijking voor de weg die ik bewandel.”
workshop
Frank Woestenberg

Klik hier voor meer reviews of lees ze ook bij de andere evenementen.

Je kunt bij Mana Gezondheidspraktijk ook terecht voor: