Massage 'Tui Na’ Tilburg

Tui Na massage bij Mana Gezondheidspraktijk in Tilburg. 

Eigenlijk zeg je “An Mo Tui Na” wat betekent druk, wrijf, schuiven, kneden. Tui Na is een klassieke Chinese massage.

Tijdens de massage oefen ik d.m.v. aanraking invloed uit op de aanwezige energie in de persoon.

In het bijzonder beïnvloed ik de meridianen die in het lichaam lopen. En daarmee de daarop meer aan de oppervlakte liggende acupunctuurpunten.

De massage werkt o.a. op het bloed en de lymfe. Op het zenuwstelsel. Alsook op het hormoonsysteem.  Eveneens op de spieren, pezen en gewrichten. En vervolgens natuurlijk op de huid. Bovendien werkt het daarmee weer door op de emoties en de psyche. Kortom op de gehele mens!

Tui Na massage is een fijne manier om tot ontspanning te komen. De aanwezige energie in het lijf wordt weer heerlijk in beweging gebracht.

Onderzoek heeft uitgewezen dat massage goed is om stress en het bijbehorende hormoon cortisol tegen te gaan.

Dat gebeurd onder andere omdat door de aanraking het hormoon oxytocine wordt aangemaakt. Ook wel het knuffelhormoon genoemd.

De massage kan gegeven worden in combinatie met een Moxa behandeling.

Moxa ofwel bijvoetkruid heeft een verwarmende werking. Het kan op verschillende manieren toegepast worden. Ik gebruik het door een smeulende sigaar boven de acupunctuurpunten te houden of boven de meridiaanrichting mee te bewegen. Daardoor wordt de energiestroom in de meridianen beïnvloed. Moxa kan een heilzame werking hebben bij koude en leegte alsook bij vermoeidheid of gewrichtspijnen.

“Na een periode van hard werken heb ik mezelf een ontspanningsmassage bij Chantal gegund. Ze geeft een stevige en tegelijkertijd liefdevolle massage, die diep binnenkomt en mij volledig heeft doen ontspannen. Iedereen die ik tegen kwam zei dat ze konden zien dat ik super ontspannen was. Dus naast dat ik het voelde, was het ook nog eens zichtbaar!”

-Floor Slagter-

“The relaxation massage I recieved by Chantal was unlike any other massage I have had. She has a real gift for creating a deep relaxation in the body through her touch and work with energy. She is beautifully intuitive and I found the experience with her really opening and healing. She has a special gift of light and it’s so beautiful that she shares this through her work. Thank you Chantal”

-Hazel Evans-