Massage Tilburg 'Tui Na'

Tui Na massage van Mana Gezondheidspraktijk in Tilburg.

Ga de diepe ontspanning in tijdens een heerlijke Tui Na massage behandeling. Door middel massagetechnieken zoals acupressuur wordt de energie in de meridianen in beweging gebracht. Hierdoor openen blokkades waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Deze vorm van massage, Tui Na, is een traditionele Chinese massage. De volledige naam van deze massage vorm is An Mo Tui Na. Het betekent letterlijk drukken, wrijven, kneden, strijken. Door deze verschillende technieken te gebruiken ervaar je een weldadige rust waardoor je helemaal kunt ontspannen. Hierdoor merk je dat je echt in je lijf kunt landen.

Daarnaast werkt Tui Na massage onder andere op het bloed en de lymfe, op het zenuwstelsel en op het hormoonsysteem. Eveneens op de spieren, pezen en gewrichten. Kortom op de gehele mens.

Massage en stress

Tijdens de massage wordt een veilige en ontspannen sfeer gecreëerd. Waarin jij je over kunt geven aan de massage. Hierdoor merk je dat je volledig tot rust kunt komen. Zodat stress en spanning kunnen worden losgelaten en het leven van alle dag even helemaal van je af kan glijden.

Tot slot heeft onderzoek uitgewezen dat massage goed is om stress en het bijbehorende hormoon cortisol tegen te gaan. Onder andere gebeurd dat omdat door de aanraking het hormoon oxytocine wordt aangemaakt. Oxytocine stimuleert een gevoel van behaaglijkheid.

Natuurlijke voedende olie

Mana Gezondheidspraktijk en Massage Tilburg maakt bij haar Tui Na Massage alleen gebruik van natuurlijke, biologische en goede oliën. Bijvoorbeeld van ‘Weleda `en van’ From Essence To Essence‘. Laatste is een klein en lokaal bedrijf en maakt alleen gebruik van biologische ingrediënten. Op dit moment worden de oliën speciaal voor Mana Gezondheidspraktijk gemaakt.

De huid is een orgaan en neemt in je lichaam op wat je erop aanbrengt. Daarom is het dus belangrijk met goede ingrediënten te werken.

Verschillende kruiden en geuren hebben een diepe uitwerking op je welbehagen. Dus maakt Mana Gezondheidspraktijk gebruik van oliën met een eigen unieke werking. Zoals oliën die bijvoorbeeld je spieren verwarmen of juist een geur die een diepe ontspanning of een gevoel van blijdschap brengt. Daarmee wordt de behandeling nog meer aangepast aan precies wat jij nodig hebt.

Tui Na massage en Moxa

Moxa ofwel bijvoetkruid heeft een verwarmende werking. Het kan op verschillende manieren toegepast worden. Moxa heeft een heilzame werking bij koude en leegte. Alsook bij vermoeidheid of gewrichtspijnen. Wanneer je een moxa behandeling ondergaat ervaar je een diep gevoel van warmte en welbehagen.