Massage Tilburg 'Tui Na'

Tui Na Massage bij Mana Gezondheidspraktijk in Tilburg. 

Eigenlijk zeg je “An Mo Tui Na Massage” wat betekent: druk, wrijf, schuiven, kneden. Dit is een klassieke Chinese massage waarbij met olie op de huid wordt gewerkt.

Tijdens de behandeling oefen je bij Tui Na Massage door middel van aanraking invloed uit op de aanwezige energie in de persoon.

In het bijzonder beïnvloed je door Tui Na Massage de meridianen die in het lichaam lopen. Daarmee ook de daarop meer aan de oppervlakte liggende acupunctuurpunten.

Deze vorm van massage werkt onder andere op het bloed en de lymfe, op het zenuwstelsel, recht op het hormoonsysteem. Eveneens op de spieren, pezen en gewrichten.

De traditionele Chinese geneeskunde heeft een holistische kijk op de mens. Wanneer je een Tui Na massage ondergaat heeft dit een uitwerking op je gehele systeem. Met andere woorden je lichaam, je psyche en je emoties.

Er wordt een veilige ontspannen sfeer gecreëerd. Waarin jij je over kunt geven aan de massage. Hierdoor merk je dat je volledig kunt ontspannen. Zodat stress en spanning helemaal kunnen worden losgelaten. De aanwezige energie in het lijf wordt weer heerlijk in beweging gebracht. Waardoor blokkades op kunnen lossen.

Tot slot heeft onderzoek uitgewezen dat massage goed is om stress en het bijbehorende hormoon cortisol tegen te gaan. Onder andere gebeurd dat omdat door de aanraking het hormoon oxytocine wordt aangemaakt. Oxytocine stimuleert een gevoel van behaaglijkheid.

Massage Tilburg 'Tui Na' en het gebruik van goede natuurlijke olie

Mana Gezondheidspraktijk en Massage Tilburg maakt bij haar Tui Na Massage alleen gebruik van natuurlijke, biologische en goede oliën. Bijvoorbeeld van ‘Weleda `en van’ From Essence To Essence‘. Laatste maakt alleen gebruik van biologische ingrediënten. 

De huid is een orgaan en neemt in je lichaam op wat je erop aanbrengt. Daarom is het dus belangrijk met goede ingrediënten te werken.

Verschillende kruiden en geuren hebben een diepe uitwerking op je welbehagen. Dus maakt Mana Gezondheidspraktijk gebruik van oliën met een eigen unieke werking. Zoals oliën die bijvoorbeeld je spieren verwarmen of juist een geur die een diepe ontspanning of een gevoel van blijdschap brengt. Daarmee wordt de behandeling nog meer aangepast aan precies wat jij nodig hebt.

Massage Tilburg in combinatie met

Tui Na massage kan gegeven worden in combinatie met een Moxa behandeling.

Moxa ofwel bijvoetkruid heeft een verwarmende werking. Het kan op verschillende manieren toegepast worden. Mana Gezondheidspraktijk en Massage Tilburg gebruikt het door een smeulende sigaar boven de acupunctuurpunten te houden. Daarnaast kan er met de sigaar boven de huid, in de stroomrichting van de meridianen, gestreken worden. Hierdoor wordt de energiestroom in de meridianen beïnvloed. Zodoende heeft deze behandeling een heilzame werking bij koude en leegte. Alsook bij vermoeidheid of gewrichtspijnen. Wanneer je een moxa behandeling ondergaat ervaar je een diep gevoel van warmte en welbehagen.

Na een periode van hard werken heb ik mezelf een ontspanningsmassage bij Chantal gegund. Ze geeft een stevige en tegelijkertijd liefdevolle massage, die diep binnenkomt en mij volledig heeft doen ontspannen. Iedereen die ik tegen kwam zei dat ze konden zien dat ik super ontspannen was. Dus naast dat ik het voelde, was het ook nog eens zichtbaar!
Floor Slaghter
The relaxation massage I recieved by Chantal was unlike any other massage I have had. She has a real gift for creating a deep relaxation in the body through her touch and work with energy. She is beautifully intuitive and I found the experience with her really opening and healing. She has a special gift of light and it's so beautiful that she shares this through her work. Thank you Chantal.
Hazel Evans

Hygiene maatregelen i.v.m het corona virus

Ook Mana Gezondheidspraktijk opent haar deuren weer.

Vanaf nu ben je weer welkom voor een ontspanningsmassage of een van de andere onderdelen van de praktijk.

Om een goede gezondheid van ons beide te waarborgen zijn er een aantal maatregelen waar we samen rekening mee houden. Lees deze even door voor het maken van een afspraak.

Je vindt deze maatregelen hier.