Massage Tilburg 'Tui Na'

Massage bij Mana Gezondheidspraktijk in Tilburg. 

Eigenlijk zeg je “An Mo Tui Na Massage” wat betekent: druk, wrijf, schuiven, kneden. Dit is een klassieke Chinese massage.

Tijdens de massage oefen ik door middel van aanraking invloed uit op de aanwezige energie in de persoon.

In het bijzonder beïnvloed ik bij deze massage de meridianen die in het lichaam lopen en daarmee de daarop meer aan de oppervlakte liggende acupunctuurpunten.

Deze vorm van massage werkt onder andere op het bloed en de lymfe, op het zenuwstelsel, alsook op het hormoonsysteem. Eveneens op de spieren, pezen en gewrichten.

De Traditionele Chinese Geneeskunde heeft een holistische kijk op de mens, dus wanneer je een Tui Na massage ondergaat heeft dit een uitwerking op je gehele systeem, je lichaam, psyche en je emoties

Je merkt dat je tijdens de massage tot een diepe ontspanning kunt komen. De aanwezige energie in het lijf wordt weer heerlijk in beweging gebracht waardoor blokkades op kunnen lossen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat massage goed is om stress en het bijbehorende hormoon cortisol tegen te gaan.

Dat gebeurd onder andere omdat door de aanraking het hormoon oxytocine wordt aangemaakt. Oxytocine stimuleert een gevoel van behaaglijkheid.

Massage in combinatie met

Tui Na massage kan gegeven worden in combinatie met een Moxa behandeling.

Moxa ofwel bijvoetkruid heeft een verwarmende werking. Het kan op verschillende manieren toegepast worden. Ik gebruik het door een smeulende sigaar boven de acupunctuurpunten te houden of boven de meridiaanrichting mee te bewegen. Daardoor wordt de energiestroom in de meridianen beïnvloed. Deze behandeling kan een heilzame werking hebben bij koude en leegte alsook bij vermoeidheid of gewrichtspijnen.

“Na een periode van hard werken heb ik mezelf een ontspanningsmassage bij Chantal gegund. Ze geeft een stevige en tegelijkertijd liefdevolle massage, die diep binnenkomt en mij volledig heeft doen ontspannen. Iedereen die ik tegen kwam zei dat ze konden zien dat ik super ontspannen was. Dus naast dat ik het voelde, was het ook nog eens zichtbaar!”

-Floor Slagter-

“The relaxation massage I recieved by Chantal was unlike any other massage I have had. She has a real gift for creating a deep relaxation in the body through her touch and work with energy. She is beautifully intuitive and I found the experience with her really opening and healing. She has a special gift of light and it’s so beautiful that she shares this through her work. Thank you Chantal”

-Hazel Evans-

Hygiene maatregelen i.v.m het corona virus

Ook Mana Gezondheidspraktijk opent haar deuren weer.

Vanaf nu bent u weer welkom voor een ontspanningsmassage of een van de andere onderdelen van de praktijk.

Om een goede gezondheid van ons beide te waarborgen zijn er een aantal maatregelen waar we samen rekening mee houden. Leest u deze even door voor het maken van een afspraak.

U vindt deze maatregelen hier.