<style>.lazy{display:none}</style> Reviews Mana en Massage Tilburg

Reviews Mana en Massage Tilburg

Reviews van cliënten van Mana Gezondheidspraktijk en massage in Tilburg. Zowel voor de massages’s als de verschillende behandelingen. Alsook van deelnemers aan de lessen of de retraites. Vindt hier ervaringen van mensen die je de afgelopen 10 jaar zijn voor gegaan.

Wanneer je bij Chantal komt voor een behandeling kijkt ze samen met jou naar wat jij op dat moment in je leven nodig hebt.
Dit mag je vervolgens in een hele warme en veilige omgeving ontvangen. Alles dat vast zat gaat weer stromen.
Ik heb vele verschillende massagepraktijken bezocht gedurende de afgelopen jaren.
Mijn ervaring bij Chantal was onvergelijkbaar en staat met stip op nummer een.
Het is iets heel moois om jezelf te gunnen. Ik ga in ieder geval niet meer zonder. ❤️

-Nienke Crombach-

Chantal heeft mij enorm geholpen om de juiste balans te vinden mbt ontspanning/rust en werk.
In haar praktijk (waar een hele rustige sfeer hangt) neemt ze de tijd om je verhaal aan te horen en te kijken wat het beste jou past.
Mij heeft het ontzettend geholpen met onder andere de ontspanningsoefeningen, de een op een Qi Gong maar met name de massages.
De massages heb ik ervaren als onwijs pijn verlichtend en heerlijk ontspannend.
Nog nooit eerder heb ik zo’n fijne massages ervaren dan bij Chantal.

Na elke sessie liep ik helemaal zen en zorgeloos de deur uit.

Chantal is een lief en warm persoon en bied altijd een luisterend oor wanneer hier behoefte aan is.

Ik raad dit een ieder aan die op zoek is naar een nieuwe balans in het dagelijks leven of een heerlijke massage wil.
 
-Kasun de Laat-

Ervaringen in Zelfzorg

Ik heb erg veel gehad aan de therapie bij Chantal van Heumen. Ze nam ruim de tijd om naar mijn verhaal te luisteren en was erg betrokken. Mede door de therapie die ik bij Chantal heb gevolgd ben ik meer in mijzelf gaan geloven, meer mijn hart gaan volgen en meer voor mijzelf gaan staan. Ik zou het iedereen aanraden wie handvatten zoekt om beter voor zichzelf te zorgen en wie zelf de verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen gezondheid.”

“Qi Gong is voor mij een wekelijks cadeautje. Na afloop van de training voel ik me vaak fitter en meer ontspannen dan op het moment dat ik er heen ging. Chantal past de oefeningen mooi aan op de energie in de groep waardoor er een hele prettige sfeer ontstaat.

-T. Buschens-

Chantal kan op breed vlak haar holistische visie geven op gezondheidszaken, balans tussen lichaam en geest wordt hervonden d.m.v. voeding, beweging, massage. Haar visie heeft mij al meerdere malen geholpen en de massages… tja die zijn kortweg zalig!

-Evelien van Breemen-

Heerlijk ontspannen massage met supergoede zorg. Een fijn luisterend oor en echte aandacht voor jou(w lijf). Absolute aanrader voor iedereen die zichzelf een moment rust zonder ruis wil geven.

-Heleen Klomp-

Mana! Na ruim 4 dagen een onverklaarbare maar gemene hoofdpijn te hebben ervaren in gesprek geraakt met Chantal van Mana Gezondheidspraktijk, na wat doorvragen vanuit Chantal kwam ze met een voorstel om magneetjes te plakken op mijn galblaas meridiaan.

3 uur later was de hoofdpijn weg.

MANA, een aanrader voor iedereen!!!

-E de Kivit- 

Ik heb voor de eerste keer een ear candle behandeling gehad. Voordat we begonnen heeft Chantal mij uitgelegd hoe het werkt. Ik heb een fijne massage gehad aan beide oren en hals. De ear candle werkt echt ontspannen. Dit raad ik iedereen aan die hoofdpijn en of stress ervaren!! Even een rust momentje voor jezelf.
Ik kom zeker terug bij Chantal!!
 
-Donna- 

Chantal behandelt met haar volledige aandacht. Ze voelt goed aan wat je nodig hebt. Na een massage ga je heel ontspannen weer naar huis! Een van de beste massages die ik ooit gehad heb.

-Lysanne van Egmond- 

Echt zeer goede professionele massage’s Aanrader… al drie keer geweest.

-B-

Chantal, je hebt mij enorm geholpen om van mijn klachten af te komen. Je nam de tijd om naar mij te luisteren en je gaf mij adviezen. De massages waren heerlijk ontspannen en na de massage voelde ik me ook ontspannen. Na de laatste massage heb ik geen last meer van oorsuizingen. Echt een opluchting!

Heel erg bedankt! Tot ziens bij de Chi Gong lessen.

– Anoniem –

Review over ontspanning bij Qi Gong

Na een les Qi Gong kom ik op een wolkje thuis, heel fijn. Echt een aanrader!

-Alegria van der Zande-

Afgelopen zaterdag een workshop Qi Gong gevolgd, zeker een aanrader voor iedereen. Mooie, serene omgeving waar ik met behulp van Chantal haar lessen heerlijk kan ontspannen en onthaasten. Chantal bedankt voor deze leerzame ervaring.

-Marian Maurits-

Chantal, je workshop was geweldig. Na jaren aikido, aikijitsu en jiujitsu te hebben beoefend, was ik eindelijk in staat mijn Ki tot bepaalde hoogte te mogen sturen en te voelen. Waarschijnlijk was ik er nu pas klaar voor. En was je workshop het laatste stukje wat ik nodig had. De positieve energie die hierbij vrij kwam, heb ik nog dagen mogen voelen. 

Voor mij is je workshop een verrijking voor de weg die ik bewandel.

-Frank Woestenberg-

Vandaag bij Chantal geweest en ging er heerlijk ontspannen maar ook met energie weer weg. Heerlijke massage gehad. Dank je wel Chantal. Je gaat mij zeker terug zien.

-M-

Ik heb kennis gemaakt met de Qi Gong meditatie door een online meditatiecursus. Wow, wat was dat bijzonder zeg. Ontspannen en mezelf leegmaken vanuit beweging is helemaal niet vanzelfsprekend voor mij. En als ik bezig ben met deze oefeningen, vind ik dat nog steeds heel moeilijk. Toch voelt het heel goed en heel fijn. Ik voel me niet geforceerd in mijn bewegingen. Niet zoals bij yoga, bepaalde posities vasthouden. Juist vloeiend en zacht. Bedankt voor deze kennismaking Chantal! Ik volg je praktijk nu op facebook en ga eens kijken wanneer ik een keer in het park kan komen meedoen.

-Wendy Hartgers-Schenkels-

Na een periode van hard werken heb ik mijzelf een ontspanningsmassage bij Chantal gegund. Ze geeft een stevige en tegelijkertijd liefdevolle massage, die diep binnenkomt en mij volledig heeft doen ontspannen. Iedereen die ik tegenkwam zei dat ze konden zien dat ik super ontspannen was. Dus naast dat ik het voelde, was het ook nog eens zichtbaar 🙂 .

-Floor Slagter-

Wil je aandacht geven aan een gezonde levensstijl, laat Chantal van Mana je dan ondersteunen.

-W-

The relaxation massage I recieved by Chantal was unlike any other massage I have had. She has a real gift for creating a deep relaxation in the body through her touch and work with energy. She is beautifully inuitive and I found the experience with her really opening and healing. She has a special gift of light and it’s so beautiful that she shares this through her work. Thank you Chantal.

-Hazel Evans-

Zeer respectvol en bekwaam! Chantal zorgt voor een veilige ruimte waar je gehoord wordt en tot rust kan komen. Een aanrader!

-Henk van Dussen-

Chantal geeft op een rustige en gegronde manier les en geeft met veel warmte en compassie haar massages en behandelingen. Een aanrader!

-Anne Verhulst-

Door een gebeurtenis buiten mij om stond ineens mijn leven totaal op zijn kop, zowel privé als zakelijk. Ik wist niet wat me overkwam en hoe ik in deze (voor mij) hopeloze situatie terecht ben gekomen. Vooral had ik geen idee hoe ik hier ooit weer uit kon komen, zonder grote schade.

Toen trof ik, tijdens en Qi Gong les, Chantal. Zij was de docent. Ik vond haar meteen heel sympathiek, ze had een lieve en warme uitstraling en ze vertelde dat ze ook therapie aanbood gebaseerd op Traditionele Chinese Geneeskunde.
Uiteindelijk ben ik met haar een traject aan gegaan. Ze heeft een persoonlijk therapie pakket voor mij samengesteld. Dit pakket heeft zij ter plekke ook vaak aangepast op de recente situatie.

Chantal heeft een heel goed gevoel voor wat op het moment nodig is en kan daar zeer goed op inspelen. De therapie bij Chantal heeft mij ongelooflijk geholpen, met alles; mijn (diepere) emoties en angsten, mijn lichaam(sgevoel), mijn dagelijkse leven. Chantal heeft een grote variatie in haar therapie aanbod, zij maakt meditaties en oefeningen op maat, geeft massages, en concrete tips voor dingen die mijn persoonlijke situaties aan gaan.
Met haar hulp kon ik weer opstaan, mij weer fijn en veilig beginnen te voelen met en bij mijzelf.

Chantal is een enorm liefdevolle en wijze vrouw en ik zou iedereen aanraden, die steun, warmte en coaching voor een nieuw perspectief in het leven nodig heeft, om Chantals hulp in te schakelen. Het is echt de moeite waard!

-Katja-

Chantal masseert met volle aandacht en rust. Dat voel je terug in je lijf. Heel fijn.

-Crisje van Leest-

Chantal luistert met aandacht, heeft veel kennis in huis, legt prettig uit en de massages zijn echt heerlijk. Ontspannend maar niet te zacht.

-Jessica Tak-

Ik vond de lichtheid terug in mij zelf.

Het was zwaar en soms ook heel confronterend en emotioneel. Maar ik kwam er echt lichter van terug.

Ik voelde hoeveel er pijn er zat. 

Maar dat het ook veel zwaarte weg nam. Dat ik letterlijk mezelf aan het genezen was.

Daarna stopte de zwaarte en moeilijke mantra. 

Jij hebt dit zo prachtig mooi begeleid Chantal echt een hele diepe dankbaarheid daarvoor.

-Anoniem-

Ik heb een ontzettend fijne en warme middag gehad waarna de ‘afterglow’ nog lang voelbaar was. Het samenbrengen van een prachtige groep, het begeleiden en verbinden is Chantals tweede natuur. Het was haar eerste workshop die ze op deze manier gaf, maar als ze dit niet gezegd zou hebben dan zou ik dat absoluut niet geraden hebben. De opbouw van de dag, de oefeningen en de meditatie, het klopte allemaal. Het ging heerlijk vloeiend en organisch. Ik kijk terug op een heerlijke dag waar ik echt heb gekregen waar ik voor kwam, een mooi cadeautje voor mezelf. 

-Marlou van Uden-

Met (voor mij) ogenschijnlijk makkelijke oefeningen trad ik een diepe wereld binnen. Namasté.

-Korinne-

Je hebt een hele fijne energie in hoe je de workshop geeft, werkte heel goed voor mij. Heel fijn deze voor mij nog onbekende oefeningen te ervaren, heel bijzonder. Ik kom zeker naar een volgend evenement van je. Ga zo door.

-Lynn-

Ik weet nu hoe ik beter van mezelf kan houden.

-Anoniem- 

Voelen, ontdekken, nieuwsgierig naar verder.

Geruststellend, samen gaand

Thuiskomen.

Dank je wel!

-Anoniem-

Super, super, super!

Heel Bijzonder!

Met aandacht en rust.

-Anoniem-

“Review op de Qi Gong thuis-sessies

In deze tijd met het Coronavirus is het heel fijn dat Chantal een manier heeft gevonden om de Qi Gonglessen toch door te kunnen laten gaan.

Chantal zorgt elke week voor een nieuwe les, bestaande uit losmaakoefeningen en Qi Gongoefeningen via een link met YouTube.

Mij persoonlijk helpen deze sessies enorm, ik oefen zelfs meer dan met de reguliere les op dinsdagavond.

Het is nu eenvoudig om te kiezen welke oefeningen uit welke sessie ik nodig heb voor mijn spieren.

Als ik me verveel, gespannen voel of zo maar niet goed kan opstarten, kies uit een van de sessies enkele oefeningen zodat ik weer positief en energierijk verder kan.

Het enige wat ik mis is het persoonlijk contact maar Chantal is via de mail of telefonisch bereikbaar om mij en een ieder bij te staan met raad en daad.

Ik vind het knap van Chantal dat ze met aandacht het toch maar voor elkaar krijgt om zo’n diversiteit aan oefeningen te bedenken voor ons.

Als je nog twijfelt of je mee wilt gaan doen, zou ik zeggen zeker doen!!!!”

-Marian-

Onlangs heb ik een heerlijke Tui Na massage gehad bij Chantal. Ik ken haar ook van de fijne Qi-Gong lessen. Het was prettig om te merken dat ik me bij haar in goede handen voelde. Ze weet namelijk waar ze het over heeft en heeft veel verstand van de traditionele Chinese geneeskunde en biedt daarin ook een mooi aanbod aan in diverse werkwijzen. Ze past goed aan bij je hulpvraag en voelt goed aan wat je nodig hebt. Haar rustige voorkomen stelt je meteen op gemak en zorgt ervoor dat je je vertrouwt voelt.

– AJ-

Hoi Chantal,

 
Mijn ervaring door jou bijzondere Tui Na massage. Je weet dat ik al een schouderontsteking had sinds april 2020.
Ben een aantal keren naar fysiotherapeut geweest, maar dat hielp niet. Ik kon al lang niet meer bij de schouder slapen. Uiteindelijk is in eerste maanden van dit jaar een spuit in de schouderkop gezet, om de ontsteking weg  te krijgen. Na een paar weken kon ik mijn arm weer vrijer bewegen, maar na enige fysieke inspanning kwam pijn in mijn linker schouder net zo hard terug!
 
En zo ben ik bij jou terecht gekomen, met een, naar mijn idee, permanent beschadigde schouder!! Ik dacht dat je misschien wat verlichting kon brengen.
 
De dag na de eerste behandeling was ik heel ontspannen en moe en voelde  me heel ‘vreemd’….wat voelde ik nou toch? eindelijk viel het kwartje: ik voelde een volkomen ontspannen schouder zonder pijn, die ik gewoon kon bewegen, inclusief linkerarm!!
Ik was heel verbaasd en enorm blij!!
 
En ja, ik ben daarna nog 2 keer bij jou in behandeling geweest, en de bijzondere massage heeft voor diepe ontspanning gezorgd en blokkades in nek en schouders weggehaald.
Het ging steeds beter, en nu, na enkele behandelingen kan ik echt fysieke inspanningen verrichten en mijn arm en schouder al bijna helemaal normaal gebruiken en belasten.
Natuurlijk ben ik al een tandje ouder en moet wel rekening houden met mijn lijf.
Maar voor iemand die cello speelt, zoals ik, ben je een regelrechte reddende engel geweest!!
Ik ben zo dankbaar dat er mensen zijn zoals jij en dat je deze roeping gekozen hebt!
 
-Hellen-

Tui na” “Ik denk dan steeds aan Nieuw Zeeland (de tui is een vogel daar) en hoewel dat niet is waar deze bijzonder geleide massage voor staat. Dat is wat ik ervaar, elke keer, even op reis. De warmte, de heerlijk geurende oliën die je gebruikt en je aandacht en kennis op dit gebied dragen daaraan bij. Dank je wel Chantal, voor de zon vandaag!

-Emma Mulders-

De herfstretraite vond plaats in een fijne, serene ruimte met prachtige tuin.

De qi gong vond ik eerst uitdagend omdat ik van nature sneller wilde bewegen, maar de langzame bewegingen zorgden er uiteindelijk voor dat ik in een rustige, meditatieve staat kwam. Ik voelde ook de energie in mijn handen steeds sterker worden.

Het vuurritueel vond ik mooi; ik hou sowieso van rituelen en het verbranden van datgene dat je los wilt laten is heel krachtig.

Dansen zonder bewust te bewegen vond ik ook bijzonder en de visualisatie in beweging voelde voor mij magisch. Daarna voelde ik me helemaal zen en dat heeft nog een tijd doorgewerkt.

Dit alles was mooi begeleid door Chantal, die rust en acceptatie uitstraalt en duidelijk liefde heeft voor wat ze doet.

-Holly- 

Steeds weer merkte ik hoe waardevol jouw Qi Gong lessen zijn geweest.

Sommige docenten werken heel erg oefening gericht, gericht op het lijf. Wat jij doet is alles er omheen en hoe je dat toe kan passen in het dagelijske leven.

Ik denk heel vaak aan de Qi Gong oefeningen, bijvoorbeeld tijdens een druk gesprek, en pas het dan toe.

Dat ben ik nergens anders tegengekomen.

Ik heb wel veel yoga docenten gehad en workshops gevolgd, maar dit ben ik verder niet tegen gekomen.

-Anoniem- 

Ik volg de Qi Gong lessen van Chantal bij Het Zonnelicht, een prachtige ruimte waar zij steeds hele fijne lessen geeft. Zacht, zorgvuldig en aandachtig.

-Odette Vromans-

Wat een heerlijke midwinterceremonie was dat op 21 december. Ook online hebben we kunnen verbinden. Bewegen in de huiskamer, naar binnen gaan om het licht te voelen in deze donkere tijd en te delen. Ik heb genoten van de oefeningen die we gedaan hebben, de meditatiereis, de warmte en de mooie muziek.
Dank je wel Chantal en dank jullie wel andere deelnemers.
Liefs
 
-Floor Smit-

Een ferme en toch ontspannende massage van Chantal bij MANA gezondheidspraktijk. Je voelt dat je in kundige handen bent.
Ik heb het snel koud en was aangenaam verrast door de fijne temperatuur in de massagekamer. Met zelfs een kruik aan de voeten tijdens de massage. Dit alles onder het aroma van de rozenmassageolie.

-Corry Lapien-

Een meerdaagse retraite midden in de prachtige natuur van de Belgische Ardennen.
Omringd met de prachtige herfstkleuren, waar ik in stilte van geniet.
Omgeven met een mooie groep mensen die verbinding vinden met elkaar, onder de bezielde leiding van Chantal.
Zij speelt goed in op ieders mogelijkheden en weet ook wat een
ieder nodig heeft.
Genoten van het beoefenen van chi kung, meditaties en aktieve bewegingsvormen.
De kwetsbaarheid van de deelnemers te mogen ervaren vond ik een groot goed.
En niet te vergeten , de inwendige mens werd ook zeker niet vergeten.
Heb genoten ! ( ook van de infrarood sauna .)

-Siska Koen-

Lieve Chantal,

Het was een snelkookpan waarin alle ingrediënten aanwezig waren en alles op zijn plek viel op de laatste dag. Dank je wel voor het aanraken van deze ingrediënten en de zorgvuldigheid en liefde waarmee je alles begeleidde en leidde.

-Anoniem-

Heel erg bedankt voor je inspiratie. Je was een heel erg waardevol deel in het ontdekken van de ruimte van het zijn 🙂

Veel liefde

-Anoniem-

Dank voor de inspirerende lessen en liefdevolle aandacht. Het was een hele leuke ervaring om samen met lieve medemensen tijd door te brengen en onszelf te ontdekken.

-Anoniem-

Sinds enkele maanden neem ik deel aan het BodyMind-uur bij Chantal, een wekelijkse traktatie verpakt in een combinatie van verstilling in stroming, rust in beweging en naar binnen keren. Energie laten stromen, voelen, focussen en in je lijf komen. Het helpt mij om weer meer te vertrouwen op mijn lichaam, om meer te durven voelen zonder erin te verdrinken of erin te gaan “wonen”, zoals Chantal zelf zo mooi zegt. Haar begeleiding kenmerkt zich door rust, geaardheid en zachte compassievolle kracht. Ze schept een heel eigen sfeer in een prachtige ruimte, het Zonnelicht, een oase midden in de stad. Een sfeer waarin ongezien van alles kan ontstaan, zonder juist die verwachting te wekken.

-Nicole-

We begonnen de dag met een rondje, hoe we erbij zaten en wat we graag uit deze retraite wilde halen. Ik vond het mooi om te horen dat de meeste open waren en zich kwetsbaar durfde op te stellen, zeker omdat we elkaar niet kenden. Dit gaf mij het vertrouwen om hetzelfde te doen.

Wat me het meeste is bij geblijven zijn de Qi-gong oefeningen, de langzame bewegingen voelde bijna meditatief aan. Na een tijdje werd je een met de bewegingen en dit werkte voor mij erg goed om uit mijn hoofd te komen. Op dat moment was je puur aan het ademen en bewegen, dit voelde heel rustgevend. Ook de afwisseling tussen bewegingsoefeningen en stilte, zoals mediatie vond ik fijn. Zodat je niet alleen maar stilzat en in je hoofd bleef. Erg bijzonder om met een groep onbekenden toch in een zelfde vibe te komen en te mogen delen. Dankjewel!

-Suzanne-

Ik heb genoten van de mini retraite! Het was een heerlijke, ontspannende middag. Heel mooi begeleid door Chantal. Er kwam een fijne mix aan oefeningen voorbij qua beweging, meditatie en massage. Ik verliet de ruimte veel meer ontspannen en geaard dan ik aan kwam. Het was heel mooi om te merken hoe je je zo verbonden kan voelen, als een groep soul sisters, met vrouwen die je pas net kent. Ik voelde me gedragen en dat was precies wat ik even nodig had. Er zijn veel dingen veranderd in mijn leven de laatste tijd en ik zocht naar een bepaalde houvast. Die vond ik weer terug in mezelf, in mijn lichaam, voorbij het denken 🙂 Heel fijn. Bedankt!

Anja