Therapie en coaching

De Therapie en coaching die ik toepas vindt zijn basis in de Traditionele Chinese Geneeskunde. De Traditionele Chinese Geneeskunde is een uitgebreide natuurgeneeskunde en bestaat al sinds 5000 jaar v C. Het is een holistische manier van werken en is onstaan door het observeren van de mens in zijn leefomgeving.

De opleiding in de TCM die ik heb gevolgd heet BOCAM

BOCAM therapie staat voor:

Beweging
Ontspanning
Concentratie
Ademhaling
Manuele therapie

Vijf pijlers om voor een betere gezondheid te zorgen en vooral ook, deze te onderhouden.

Vaak is er sprake van terugkerende klachten waarvan niet helemaal duidelijk is wat de oorzaak is. Vele klachten komen voort uit disbalans. Dat klinkt misschien heel logisch, maar waar zit dan die disbalans?

Door uitgebreide diagnose wordt de oorzaak van de disbalans in kaart gebracht om deze dan samen bij de wortel aan te pakken. Ik zeg hier samen omdat een gedeelte van de behandeling bestaat uit therapie van mij uit, maar een groot gedeelte ook uit zelfzorg. Hier ga ik je de handvatten voor geven. Denk bij therapie bijvoorbeeld aan acupressuur, massage en coaching. Bij zelfzorg kun je bijvoorbeeld denken aan voeding, meditatie en Qi Gong. De onderdelen die aan bod komen zijn van het individu afhankelijk.

Disbalans komt vaak voort uit stress, dit kan fysieke stress zijn, maar ook emotionele
of psychische stress bijvoorbeeld door omstandigheden. Blokkades ontstaan waardoor de energie niet meer vrij kan stromen. Deze blokkades zijn op te heffen door bijvoorbeeld met voeding, acupressuur, Qi Gong, Moxa, of massage bepaalde meridianen te stimuleren. Maar ook een coaching sessie waarin je inzicht krijgt in waar je verantwoordelijkheid kunt nemen voor je eigen leven kan voor een enorme kracht zorgen. Een kracht die zorgt voor inspiratie en het leven op een nieuwe manier te bekijken. 

Ieder mens is volledig en heel, er hoeft niets meer toegevoegd te worden maar alleen
in andere banen geleid te worden. Met als achterliggende gedachte ‘als je doet wat je deed krijg je wat je kreeg`.

Ik wil je graag ondersteunen iets anders te krijgen door meer ontspannen en gezonder in het leven te staan.

 

 

“Ik heb erg veel gehad aan de therapie bij Chantal van Heumen. Ze nam ruim de tijd om naar mijn verhaal te luisteren en was erg betrokken. Mede door de therapie die ik bij Chantal heb gevolgd ben ik meer in mijzelf gaan geloven, meer mijn hart gaan volgen en meer voor mijzelf gaan staan. Ik zou het iedereen aanraden wie handvatten zoekt om beter voor zichzelf te zorgen en wie zelf de verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen gezondheid.”

-T. Buschens