Therapie en coaching

De Therapie en coaching die ik toepas vindt zijn basis in de Traditionele Chinese Geneeskunde. De Traditionele Chinese Geneeskunde is een uitgebreide natuurgeneeskunde en bestaat al sinds 5000 jaar v C. Het is een holistische manier van werken en is ontstaan door het observeren van de mens in zijn leefomgeving.

Mijn praktijk vindt zijn basis in de TCM, de Traditionele Chinese Geneeskunde, maar door de jaren heen heb ik ook allerlei andere vormen bestudeerd en beoefend. Gewoon heel nieuwsgierig naar het leven en altijd zoekend naar een manier om dichter bij mezelf te komen en om meer en meer in verbinding te leven. Veel vormen die ik tegen kom hebben een ander jasje, maar komen eigenlijk op hetzelfde neer.

Dat geldt ook voor veel klachten.

 

Een gelukkig en ontspannen leven

We komen stress tegen in het leven en grote of kleine trauma’s. Omdat we eigenlijk niet altijd precies weten hoe hier mee om te gaan en omdat het leven gewoon door gaat, soms iets sneller dan we kunnen bijhouden, bouwt deze stress zicht op in je lijf.

Er ontstaan klachten die voor iedereen anders kunnen zijn.

De een krijgt rugklachten, de ander slaapt slecht. Maar ook spijsverteringsklachten, hyperventilatie of pijnlijke spieren en gewrichten komen vaak voor.

Misschien merk je juist dat je steeds meer loopt te mopperen tegen de persoon naast je in het leven of gewoon in je hoofd.

Weer een ander verlangd juist weer naar meer rust of gaat juist nog harder zijn/haar best doen. Een ander staat weer positief in het leven, heeft een gezin, baan, vrienden, hobby’s maar toch steeds meer fysieke klachten.

Er zijn zo veel vormen als dat er mensen zijn, maar uiteindelijk wil iedereen hetzelfde.

Een gelukkig en ontspannen leven.

 

In de praktijk

Wanneer je bij mij in de praktijk komt heb ik verschillende manieren van werken, gericht op de vraag van de persoon voor me.

Eén voorbeeld zou kunnen zijn, een vrij kort traject gericht op meer ontspanning vinden in je leven. Ik neem je mee naar een diep gevoel van ontspanning en geef je oefeningen die je thuis kunt doen om het zo in je leven te integreren. Je merkt het resultaat hiervan in een aantal sessies. Deze vorm is bijvoorbeeld voor mensen met spanningsklachten, voor mensen met fysieke klachten, maar zeker ook voor mensen die meer in verbinding willen leven. Dit traject kan gecombineerd worden met massages, coaching, Qi Gong en geleide meditaties net waar behoefte aan is.

Daarnaast kan het zijn dat je behoefte hebt aan net wat meer ondersteuning. We kunnen samen een traject aangaan wat niet speciaal veel langer van duur is, maar juist wat uitgebreider. Hier gaan we meer onderdelen van de TCM bij betrekken. De eerste afspraak zal dan een anamnese zijn. Een onderzoek bestaande voornamelijk uit vragen. Waardoor ik een duidelijk beeld krijg van de energie balans in en tussen de organen. Hierop schrijf ik dan een behandelplan.

Handvaten die ik inzet bij deze therapie zijn o.a. voedingsadviezen, acupressuur, massage, Qi Gong, lichaamswerk, meditatie en coaching. Daarnaast krijg jij van mij de tools om het zelf te gaan doen en te onderhouden.  Zo geef ik je de ondersteuning naar een leven met meer energie en meer in je kracht. Waarin je ziet dat klachten verdwijnen en je nieuwe en andere keuzes voor je leven zult maken.

Met het idee dat als je doet wat je deed je krijgt wat je kreeg, gaan we richting een nieuwe uitkomst.

Vanwege de tijdelijke maatregelingen

Vanwege de richtlijnen die nu gelden i.v.m. Covid-19 ben je inmiddels weer welkom in de praktijk, maar het is ook mogelijk via video-bellen een consult te plannen.

Door een gebeurtenis buiten mij om stond ineens mijn leven totaal op zijn kop, privé zo als zakelijk. Ik wist niet wat me gebeurde en hoe ik in deze (voor mij) hopeloze situatie terecht kwam. Vooral had ik geen idee hoe ik hier ooit weer uit kon komen, zonder grote schade. Toen trof ik, tijdens en Qi Gong les, Chantal. Zij was de docent. Ik vond haar meteen heel sympathiek, ze had een lieve en warme uitstraling en ze vertelde dat ze ook therapie aanbood gebaseerd op Traditionele Chinese Geneeskunde. Uiteindelijk ben ik met haar een traject aan gegaan. Ze heeft een persoonlijk therapie pakket voor mij samengesteld. Dit pakket heeft zij ter plekke ook vaak aangepast op de recente situatie. Chantal heeft een heel goed gevoel voor wat op het moment nodig is en kan daar zeer goed op inspelen. De therapie bij Chantal heeft mij ongelooflijk geholpen, met alles, mijn (diepere) emoties en angsten, mijn lichaam(sgevoel), mijn dagelijkse leven. Chantal heeft een grote variatie in haar therapie aanbod, zij maakt meditaties en oefeningen op maat, geeft massages, en concrete tips voor dingen die mijn persoonlijke situaties aan gaan. Met haar hulp kon ik weer opstaan, mij weer fijn en veilig beginnen te voelen met en bij mijzelf. Chantal is een enorm liefdevolle en wijze vrouw en ik zou iedereen aanraden, die steun, warmte en coaching voor een nieuw perspectief in het leven nodig heeft, om Chantals hulp in te schakelen. Het is echt de moeite waard!
Katja
“Ik heb erg veel gehad aan de therapie bij Chantal van Heumen. Ze nam ruim de tijd om naar mijn verhaal te luisteren en was erg betrokken. Mede door de therapie die ik bij Chantal heb gevolgd ben ik meer in mijzelf gaan geloven, meer mijn hart gaan volgen en meer voor mijzelf gaan staan. Ik zou het iedereen aanraden wie handvatten zoekt om beter voor zichzelf te zorgen en wie zelf de verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen gezondheid.”
T. Buschens
“Zeer respectvol en bekwaam! Chantal zorgt voor een veilige ruimte waar je gehoord wordt en tot rust kan komen. Een aanrader!”
Henk van Dussen

Hygiëne maatregelen i.v.m corona

De praktijk opent haar deuren weer, maar om de gezondheid van ons beide te waarborgen houden we ons aan een aantal maatregelen. 

Hier vindt je de maatregelen, lees deze even op je gemak door voordat je een afspraak maakt.