<style>.lazy{display:none}</style> Therapie coaching Tilburg
Therapie coaching Tilburg

Therapie coaching Tilburg

Therapie coaching Tilburg. Welkom bij Mana Gezondheidspraktijk en Massage in Tilburg.

De therapie en coaching die toegepast wordt door Mana Gezondheidspraktijk vindt haar basis in de Traditionele Chinese Geneeskunde.

De Traditionele Chinese Geneeskunde is een uitgebreide natuurgeneeskunde en bestaat al sinds 5000 jaar v C. Het is een holistische manier van werken en is ontstaan door het observeren van de mens in zijn leefomgeving.

In de praktijk in Tilburg

De therapie die in de praktijk beoefend wordt is een erg lichaamsgerichte therapie. Vormen als

  • acupressuur
  • Tui Na massage
  • Qi gong

Helpen blokkades opheffen waardoor de energie win de meridianen weer vrij kan stromen.

Daarnaast is bijvoorbeeld voedingsadvies vaak een onderdeel van de therapie. Omdat voeding je dagelijkse medicijn is, is dit erg nuttig en kun je dit zelf toe passen.

Aan de andere kant heb je de juiste mindset nodig om tot verandering te komen. Ook hier zal Mana Gezondheidspraktijk je bij begeleiden door middel van coaching en andere technieken.

Uiteenlopende klachten

Wanneer stress en spanning zich vast zetten in het lichaam ontstaan er verschillende klachten. Zowel

  • Fysiek
  • Emotioneel
  • Mentaal

Tijdens de therapie leer je hoe je stress kunt reguleren en zullen klachten verdwijnen. Daarnaast zorg je er op deze manier voor dat ze niet weer in een ander vorm terug komen

De klachten die ik in de therapie en coaching tegen kom zijn van uiteenlopende aard. Zoals ieder mens uniek is geldt dat ook voor de klachten die deze persoon heeft ontwikkeld in het leven.

De therapie en coaching van Mana Gezondheidspraktijk in Tilburg richt zich niet alleen op het reguleren van stress, maar ook op hoe jij jouw energie kunt balanceren en aanvullen.

Stress en trauma

Stress en trauma kunnen ervoor zorgen dat je vast komt te zitten in je leven of regelmatig paniek ervaart. Daarnaast kunnen zij zorgen voor vele andere klachten. Niet altijd is het prettig hierover te praten omdat dan juist de herinnering weer geactiveerd wordt. 

Juist door een lichaamsgerichte therapie maak je weer contact met het lijf kunnen deze soms overweldigende energieën zich reguleren.  

In de praktijk kan ik je helpen op een zachte manier in je lijf te zakken door simpele oefeningen die je thuis kunt herhalen. Tevens is massage heel helend. Door de bewuste aanraking kom je in verbinding met je lijf in een veilige warme setting. 

Ook Qi Gong is een vorm van lichaamswerk en kan als onderdeel van de therapie beoefend worden. Deze vorm van lichaamsbeweging helpt je enorm bij het zakken in je lijf. Waardoor het een erg ontspannende uitwerking heeft. Bovendien zijn de handvatten die in de les worden gegeven een soort mindfulness in beweging.

Hiervoor zijn groepslessen, maar ze zijn ook privé mogelijk in de praktijk of als onderdeel van een therapeutische sessie.

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.
Zo gaan we samen richting een nieuwe uitkomst.