Tai Chi / Qi Gong Tilburg

Tai Chi / Qi Gong Tilburg bij Mana Gezondheidspraktijk wordt op verschillende plaatsen in Tilburg gegeven. Tai Chi of Qi Gong wordt ook wel meditatie in beweging genoemd. 

Ga de meditatie in met de vloeiende bewegingen van Tai Chi / Chi Gong

Qi Gong om ontspannen in het leven te staan en beter met stress om te leren gaan.

Tai Chi / Qi Gong zijn beide een bewegingsleer uit het oude China, gecreëerd om lichaam en geest in balans te houden.
We verdiepen ons in korte series en losse oefeningen bestaande uit simpel uit te voeren vloeiende bewegingen. Deze worden uitgevoerd op basis van ademhaling. Daarnaast krijg je in de les duidelijke focuspunten over waar in je lichaam met je aandacht naar toe te gaan. De combinatie van de vloeiende bewegingen, het gebruik van de ademhaling en de concentratie maakt dat het meditatie in beweging wordt. Je bereikt een hele ontspannen staat van zijn waarin je uitrust en oplaad. De energie in je meridianen wordt in beweging gebracht en heft blokkades op.

Tijdens de uitvoering voel je dat je stevig met je voeten op de grond staat terwijl je hoofd leeg is.
Zo begin of eindig je de dag, rustig, vanuit jezelf met frisse energie.

Hoe vaker je dit beoefend hoe meer je merkt dat je dit de dag mee in neemt.
In de les krijg je ook handvatten om ook gedurende de dag of voor het slapen gaan altijd weer terug bij jezelf te komen en zo beter met de stress van het leven van alle dag om leert gaan.
Je leert je energie beter beheren en vanuit je buik (je gut feeling) te leven.

Qi Gong is voor alle leeftijden.
Tijdens de lessen wordt rekening gehouden met de seizoenen en de behoefte van de deelnemers.

In verband met de richtlijnen rondom het corona virus worden deze lessen nu online gegeven. Je bent van harte welkom om aan te sluiten. Je hebt de mogelijkheid ze dan in je eigen tijd te doen en eventueel contact met mij te houden via email. Stuur een mail of bel voor meer informatie hierover.

Ben je nieuwsgierig geworden? Meld je dan aan voor een proefles!

Vanwege de richtlijnen die nu gelden i.v.m. Covid-19 worden al mijn lessen ook online en in het park gegeven. Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

De lessen worden op dit moment gegeven op onderstaande dagen en tijden. Zou je graag op een andere dag / tijd / locatie les willen volgen of een workshop willen organiseren? Informeer dan naar de mogelijkheden. Bij voldoende animo kan er ook op andere momenten een lesgroep gestart worden.

 

Lesrooster

(neem bij interesse even contact op voor eventuele wijzigingen in dit rooster)

 

Dinsdag

19.30u tot 20.30u

Het Zuiderkwartier
wassenaerlaan 38
Tilburg

 

Woensdag

8.45u tot 09.45u

(Voor ouders met naar schoolgaande kinderen, in overleg is het mogelijk deze les 5 of 10 minuten later te laten beginnen en eindigen) 

Het Zonnelicht
Lanciersstraat 90G
Tilburg

 

Donderdag

19.30u tot 20.30u

Locatie in Tilburg

Qi Gong is voor mij een wekelijks cadeautje. Na afloop van de training voel ik me vaak fitter en meer ontspannen dan op het moment dat ik er heen ging. Chantal past de oefeningen mooi aan op de energie in de groep waardoor er een hele prettige sfeer ontstaat.
T. Buschens
Na de les kom ik op een wolkje thuis, heel fijn!
Alegria van der Zande
Afgelopen zaterdag een workshop Qi Gong gevolgd, zeker een aanrader voor iedereen. Mooie, serene omgeving waar ik met behulp van Chantal haar lessen heerlijk kan ontspannen en onthaasten. Chantal bedankt voor deze leerzame ervaring.
Marian Maurits