Tai Chi / Qi Gong Tilburg

Tai Chi / Qi Gong bij Mana Gezondheidspraktijk wordt op verschillende plaatsen in Tiburg gegeven. Tai Chi Qi Gong wordt ook wel meditatie in beweging genoemd. 

Ga de meditatie in met de vloeiende bewegingen van Tai Chi / Chi Gong

Tai Chi / Qi Gong is bewegingsleer uit het oude China, gecreëerd om lichaam en geest in balans te houden.
We verdiepen ons in korte series en losse oefeningen bestaande uit simpel uit te voeren vloeiende bewegingen. Deze worden uitgevoerd op basis van ademhaling en concentratie. De combinatie maakt dat het meditatie in beweging wordt.

Wat heerlijk is aan Tai Chi / Qi Gong om je dag mee te beginnen of af te sluiten is dat de energie in je lichaam begint te stromen, je warmt op en wordt flexibeler. Steeds meer gaat je aandacht je lijf in. Je voelt dat je stevig met je voeten op de grond staat terwijl je hoofd leeg is.

Zo begin of eindig je de dag rustig, vanuit jezelf met frisse energie. Of je gaat de avond in ontspannen, bij jezelf voor een rustige nacht.

Hoe vaker je dit beoefend hoe meer je merkt dat je dit de dag mee in neemt.
In de les krijg je ook handvatten om ook gedurende de dag of voor het slapen gaan altijd weer terug bij jezelf te komen. Hierdoor leer je beter met je energie omgaan en vanuit je buik (je gut feeling) te leven.

Naast dat Tai Chi / Qi Gong ontspannen is om te doen heeft het ook een positief effect op specifieke gezondheidsklachten. Je traint o.a. je houding. Maar ook spieren/pezen, gewrichten. Alsook de organen en daar mee weer de emoties. Denk hierbij ook aan de circulatie van bloed en lymfevocht en het spijsverterings- en zenuwstelsel.

Wanneer het regelmatig uitgevoerd wordt kunnen chronische klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

Tai Chi / Qi Gong is voor alle leeftijden.
Tijdens de lessen wordt rekening gehouden met de seizoenen en de behoefte van de deelnemers.

Ben je nieuwsgierig geworden? Meld je dan aan voor een proefles!

De lessen worden op dit moment gegeven op onderstaande dagen en tijden. Zou je graag op een andere dag / tijd / locatie les willen volgen of een workshop willen organiseren? Informeer dan naar de mogelijkheden. Bij voldoende animo kan er ook op andere momenten een lesgroep gestart worden.

Lesrooster

(neem bij interesse even contact op voor eventuele wijzigingen in dit rooster)

Dinsdag

19.30u tot 20.30u

Het Zuiderkwartier
wassenaerlaan 38
Tilburg

Woensdag

8.45u tot 10.00u

Het Zonnelicht
Lanciersstraat 90G
Tilburg

Donderdag

8.45u tot 10.00u

Het zonnelicht
Lanciersstraat 90G
Tilburg

 

“Qi Gong is voor mij een wekelijks cadeautje. Na afloop van de training voel ik me vaak fitter en meer ontspannen dan op het moment dat ik er heen ging. Chantal past de oefeningen mooi aan op de energie in de groep waardoor er een hele prettige sfeer ontstaat.”

-T. Buschens-