<style>.lazy{display:none}</style> Tai Chi Qi Gong Tilburg - MANA Gezondheidspraktijk en massage Tilburg
qi-gong-tilburg

Tai Chi / Qi Gong Tilburg

Tai Chi / Qi Gong Tilburg bij Mana Gezondheidspraktijk wordt op verschillende plaatsen in Tilburg gegeven. 

Gezondheid en vitaliteit trainen in Tilburg

Train je gezondheid en vitaliteit met de vloeiende oefeningen van Tai Chi en Qi Gong. Door de simpel uit te voeren bewegingen sta je stevig met je voeten op de Aarde terwijl je een diepe ontspanning ervaart.

Op deze manier kun je de dag van je af laten glijden en ontspannen en opgeladen de avond in gaan. Daarentegen kun je ook de dag lekker bij jezelf beginnen met frisse energie.

Qi Gong als meditatie in beweging

Tai Chi en Qi Gong zijn beide een bewegingsleer uit het oude China. Deze oefeningen zijn gecreëerd om lichaam en geest in balans te houden.

De beweging is vloeiend en op basis van ademhaling en concentratie. Waardoor het een meditatie in beweging wordt.

Specifieke klachten, stress en trauma en Qi Gong

Tijdens de Qi Gong breng je de energie in de meridianen in beweging. Hierdoor hef je blokkades op en activeer je het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Qi Gong is toe te passen op specifieke klachten omdat je je op bepaalde organen of gedeelte van je lijf kunt richten.

Daarnaast maken de handvatten die in de les worden gegeven dat het een mindfulness in beweging wordt. Zodoende leer je steeds beter je focus op je lichaam te richten in plaats van op zaken in de toekomst of het verleden. 

Juist ook doordat je zo zacht in je lichaam aanwezig bent met volledige aandacht maakt dat ook traumaklachten kunnen zakken. Je zenuwstelstel komt tot rust. In plaats van energie vast te zetten in je lijf, gaat het weer stromen. Kortom dit gaat echt over aankomen in je lijf in het hier en nu.

Qi Gong in de natuur

In de lente en zomer vinden de lessen regelmatig plaats in een klein, rustig en schaduwrijk park in Tilburg. Zolang het weer het toelaat zijn wij buiten te vinden. Het trainen midden in de elementen is heerlijk. Het is het ritselen van de bladeren, de zon door de bomen en een briesje langs je huid wat je zintuigen helemaal aan zet. Daarnaast de overgang van yang naar yin bij de zonsondergang in de avond. Ik zie alleen maar stralende gezichten als de deelnemers weer naar huis gaan.

Voor vaste deelnemers zijn alle buitenlessen vrij toegankelijk, voor deelnemers die nog geen les bij Mana volgen is dit tegen de betaling van een proefles. Wel graag even aanmelden.

Body Mind Flow in Tilburg

Een gezonde Body en Mind vraagt om ontspanning en inspanning. Zowel Yin als yang.
 
Tijdens deze wekelijkse les voor Body en Mind komen beide aspecten aan bod.
Zodoende maken we een afwisseling van oefeningen die je helpen ontspannen en sterker maken. Tevens zijn dit oefeningen die passen in een bewuste levensstijl.
 
Aan bod komen onder andere:
  • Qi Gong
  • Yoga
  • Pilates
  • Verschillende meditatievormen
  • Mindfulness

Lesrooster

Dinsdag

Qi Gong 

9.00u tot 10.00u

 

Body Mind Flow 

10.15u tot 11.15

Het Zonnelicht
Lanciersstraat 90G
Tilburg

 

Qi Gong

19.30u tot 20.30u

De Werf 3A
Tilburg

Woensdag

Qi Gong

8.45u tot 09.45u

Het Zonnelicht
Lanciersstraat 90G
Tilburg

Vrijdag

Qi Gong of Body&Mind Flow

11.00u tot 12.00u

Deze les start bij voldoende deelnemers. Mocht je interesse hebben in het volgen van deze les, dan kun je dat aangeven via het contactformulier. Graag dan ook je aangeven of je een voorkeur hebt voor de Qi Gong of Body Mind Flow of dat je geen voorkeur hebt.

Contactformulier

Om je aan te melden voor een van de onderdelen of voor het opvragen van informatie. Ook kun je je via deze weg aanmelden voor de nieuwsbrief.