<style>.lazy{display:none}</style> Over Chantal - MANA Gezondheidspraktijk en massage Tilburg
over mij mana gezondheidspraktijk chantal van heumen

Over mij

Mijn naam is Chantal van Heumen.

In 2002 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) via de BOCAM opleiding bij het CNGO te Tilburg.

Die tijd heb ik een gedeelte van de opleiding gedaan, maar ben ik ook betrokken geweest bij de opzet van antroposofisch geïnspireerd KDV Schalmei in Tilburg.

Toch heb ik in 2005 alles losgelaten en ben ik gaan reizen. Dit werd een reis van meer dan twee jaar. Een belangrijke tijd van zelfkennis vergaren, verbinden met de natuur en de mensen op mijn pad.

Steeds ben ik Qi Gong blijven doen en delen alsook mensen blijven masseren. Heel duidelijk groeide de wens me hier verder in te verdiepen.

Later in 2009 ben ik met al mijn ervaringen van onderweg en mijn bredere kijk op het leven en mijn eigen zijn opnieuw aan de BOCAM opleiding begonnen. 

Uiteindelijk heb ik in 2013 de specialisatie voor BOCAM trainer/therapeut afgerond als ook de specialisatie voor Qi Gong en Tai Chi Chuan docent.

Oktober 2013 werd Mana Gezondheidspraktijk een feit.

Uitgebreide natuur geneeskunde

De TCM vind ik een mooie manier om met mensen te werken. Een uitgebreide natuurgeneeskunde die voor mij heel logisch voelt.

Je kijkt naar het individu en legt verbanden. Daarbij put je uit duizenden jaren oude kennis. Deze is opgedaan door het observeren van de mens in zijn omgeving, in zijn natuur.

In de tijd van mijn studie en ook daarna ben ik me blijven verdiepen in zaken zoals Reiki, Alpha training, meditatie, ademhaling, NLP en verbindende communicatie.

Ook heb ik deelgenomen aan en onderdeel uitgemaakt van vrouwentrainingen en sjamanistische ceremonies.

Daarbij heb ik een cursus energetisch genezen gedaan en een aantal verdiepende workshops en cursussen in Qi Gong. Alsook high impact trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en coaching. De afgelopen jaren ben trainingen gaan doen in Zijnsoriëntatie. In 2021 ben ik ook aan de school van Zijnsorientatie begonnen.

Het belang van meditatie en het kunnen Zijn met wat is.

Oneindig geïnteresseerd

Uiteindelijk ben ik gewoon oneindig geïnteresseerd in het leven met de mens daar in en heb ik het idee dat ik steeds dichter bij de kern kom.

Mijn nieuwsgierigheid brengt me naar mooie plaatsen en ontmoetingen. Om zo alles wat ik tegen kom op mijn pad weer te delen met de mensen met wie ik werk.

Dan kan door middel van therapie, coaching, massage, tijdens workshops, retraites of alleen maar een hand op je rug.

De naam Mana is een van de zeven principes van Huna. Dat is het sjamanisme uit Hawaii. 

Mana Betekent:

Alle kracht komt van binnenuit!

Een spontaan interview