Over mij

Mijn naam is Chantal van Heumen.

In 2002 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) via de BOCAM opleiding bij het CNGO te Tilburg.

Die tijd heb ik een gedeelte van de opleiding gedaan, maar ben ik ook betrokken geweest bij de opzet van antroposofisch geïnspireerd KDV Schalmei in Tilburg.

Toch heb ik in 2005 alles losgelaten en ben ik gaan reizen. Dit werd een reis van meer dan twee jaar, een belangrijke tijd van zelfkennis vergaren, verbinden met de natuur en de mensen op mijn pad.

Steeds ben ik Qi Gong blijven doen en delen alsook mensen blijven masseren. Heel duidelijk groeide de wens me hier verder in te verdiepen.

Later in 2009 ben ik met al mijn ervaringen van onderweg en mijn bredere kijk op het leven en mijn eigen zijn opnieuw aan de BOCAM opleiding begonnen. 

Uiteindelijk heb ik in 2013 de specialisatie voor BOCAM trainer/therapeut afgerond als ook de specialisatie voor Qi Gong en Tai Chi Chuan docent.

Oktober 2013 werd Mana Gezondheidspraktijk een feit.

 

“Zeer respectvol en bekwaam! Chantal zorgt voor een veilige ruimte waar je gehoord wordt en tot rust kan komen. Een aanrader!”

-Henk van Dussen-

De TCM vind ik een mooie manier om met mensen te werken. Een uitgebreide natuurgeneeskunde die voor mij heel logisch voelt.

Je kijkt naar het individu en legt verbanden, daarbij put je uit duizenden jaren oude kennis, opgedaan door het observeren van de mens in zijn omgeving. 

In de tijd van mijn studie en ook daarna ben ik me blijven verdiepen in zaken zoals Reiki, Alpha training, meditatie, ademhaling, NLP en verbindende communicatie.

Ook heb ik deelgenomen aan en onderdeel uitgemaakt van vrouwentrainingen en sjamanistische ceremonies.

Daarbij heb ik een cursus energetisch genezen gedaan en een aantal verdiepende workshops en cursussen in Qi Gong, alsook high impact trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en coaching. Op het moment verdiep ik me in Zijnsoriëntatie. Het belang van meditatie en het kunnen Zijn met wat is.

Uiteindelijk ben ik gewoon oneindig geïnteresseerd in het leven met de mens daar in en heb ik het idee dat ik steeds dichter bij de kern kom.

Mijn nieuwsgierigheid brengt me naar mooie plaatsen en ontmoetingen en alles wat ik tegen kom op mijn pad kan ik weer delen met de mensen met wie ik werk.

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe manieren om mensen aan te raken.

Dan kan door middel van therapie, coaching, massage, tijdens workshops of retraites.

De naam Mana is een van de zeven principes van Huna. Dit is het sjamanisme uit Hawaii.

Mana Betekent:

Alle kracht komt van binnenuit!

“Chantal geeft op een rustige en gegronde manier les en geeft met veel warmte en compassie haar massages en behandelingen. Een aanrader!”

-Anne Verhulst-

 

“The relaxation massage I recieved by Chantal was unlike any other massage I have had. She has a real gift for creating a deep relaxation in the body through her touch and work with energy. She is beautifully inuitive and I found the experience with her really opening and healing. She has a special gift of light and it’s so beautiful that she shares this through her work. Thank you Chantal.”

-Hazel Evans-

 

 

“Na een les Qi Gong kom ik op een wolkje thuis, heel fijn. Echt een aanrader!”

-Alegria van der Zande-