Cursussen en Workshops

Wees welkom bij de cursussen en workshops van Mana Gezondheidspraktijk. Het zijn cursussen en workshops op het gebied van ontspanning, gezondheid en zelfontwikkeling. De workshops zijn een reis door beweging, lichaamswerk, meditatie en oefeningen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Er wordt steeds weer een warme, veilige setting gecreëerd waardoor er ruimte ontstaat voor transformatie, maar ook voor ontspanning en lekker bij en met jezelf zijn.

Op het moment worden ook deze online gegeven via een Zoom verbinding.

Workshops

22 februari 2020

We zullen deze middag de tijd nemen voor het oude wat jij nog achter je wil laten. Daarnaast richten we ons vooral op dat wat jij in je leven uit wil nodigen, wil versterken.

De verschillende oefeningen zullen voor mooie en grote inzichten zorgen. Ze zullen je helpen te verbinden met je kern, met dat in jou wat onaangetast en altijd stralend is.

Qi in Beweging

4 april 2020

Een mini-retraite waar je lekker bij jezelf kunt zijn samen met anderen en de energie in je lijf heerlijk laat stromen.
We besteden deze middag veel aandacht aan je energiehuishouding We werken met de de energiestroom in en om je. Bijvoorbeeld door verschillende Qi Gong oefeningen, maar ook door lichaamswerk, meditatie en meditatie in beweging.

16 mei 2020

Kom in de stilte en ervaar hoe heerlijk het is wanneer je energie vrij kan stromen.

Vrij van blokkades en belemmerende gedachten.

Het is een dag voor jezelf die bij draagt aan hoe jij nu in het leven staat. Waarin je ervaart hoe je je voor je voor je gezondheid en energiehuishouding kunt zorgen.

21 juni 2020

Deze middag vieren we de zomer, onszelf, elkaar en het leven. Er zullen oefeningen aan bod komen waarin we ons verbinden met die heerlijk stromende kern in onszelf. We voeden onze energie en laten deze stromen. Er zal stilte zijn en beweging, helemaal bij jezelf zijn en delen in wat er is.

31-10-2020

De herfst gaat over loslaten, we gaan ons, na de naar buiten gerichte zomer langzaam naar binnen keren. Voorbereiden op de winter. Ik wil hier ruimte voor maken, maar ook voor samenzijn en voor jezelf zorgen. Veel mensen vinden de herfst en het loslaten niet makkelijk, deze middag zal je daarbij ondersteunen.

27-01-2021

Body-lightness retreat

In een tijd waarin we opgeroepen worden tot afstand staat in deze retraite verbinding centraal.
Tijdens deze retraite is ruimte voor beweging, voor stilte, voor puur genieten van de levensenergieën die door ons lichaam stromen, voor plezier en delen. Thuis komen bij jezelf in de groep. Je laten dragen en ondersteunen en tegelijkertijd vieren en genieten.

20-12-2020

Op deze kortste dag van het jaar vieren we de overgang van donker naar licht. Deze middag besteden we aandacht aan de stilte van de winter en het ontsteken van het licht in onszelf

Met Qi Gong, verschillende meditatievormen en innerlijk werk.

Uitgesteld

Body-lightness retreat

Overgave, in je lijf zakken, er rust in vinden en genieten van de aanwezige energiestromen.
Er helemaal zijn, aanwezig in je lijf met alles wat er is.
Stilte, voelen, delen en plezier. Genieten van onszelf, ons lijf, spelen en onderzoeken. Geborgenheid en warmte.

Een aantal avonden in 2020

Deze avonden nemen Elise van Meene en ik je mee op een reis door beweging en klank.
We beginnen met een meditatie in beweging en eindigen onder een dekentje. Daartussen is er ruimte voor dat wat er ontstaat. Geef je over en geniet!

Body of Water middag editie

Een aantal middagen in 2020

Een aantal middagen door het jaar heen waarin Elise van Meene en ik je meenemen op een reis door beweging, klank en stilte.

Met o.a. Qi Gong, meditatie in beweging, live muziek en soundbath.

Klik op de afbeelding voor de data.

Chantal, je workshop was geweldig. Na jaren aikido, aikijitsu en jiujitsu te hebben beoefend, was ik eindelijk in staat mijn Ki tot bepaalde hoogte te mogen sturen en te voelen. Waarschijnlijk was ik er nu pas klaar voor. En was je workshop het laatste stukje wat ik nodig had. De positieve energie die hierbij vrij kwam, heb ik nog dagen mogen voelen. Voor mij is je workshop een verrijking voor de weg die ik bewandel.”
workshop
Frank Woestenberg
Afgelopen zaterdag een workshop Qi Gong gevolgd, zeker een aanrader voor iedereen. Mooie, serene omgeving waar ik met behulp van Chantal haar lessen heerlijk kan ontspannen en onthaasten. Chantal bedankt voor deze leerzame ervaring.
workshop
Marian Maurits
Ik heb een ontzettend fijne en warme middag gehad waarna de ‘afterglow’ nog lang voelbaar was. Het samenbrengen van een prachtige groep, het begeleiden en verbinden is Chantals tweede natuur. Het was haar eerste workshop die ze op deze manier gaf, maar als ze dit niet gezegd zou hebben dan zou ik dat absoluut niet geraden hebben. De opbouw van de dag, de oefeningen en de meditatie, het klopte allemaal. Het ging heerlijk vloeiend en organisch. Ik kijk terug op een heerlijke dag waar ik echt heb gekregen waar ik voor kwam, een mooi cadeautje voor mezelf.
workshop
Marlou van Uden
Designer

Wil je zelf graag iets organiseren en ben je nieuwsgierig naar een samenwerking, neem dan contact met me op voor de mogelijkheden.

Daarnaast kun je bij Mana Gezondheidspratijk ook terecht voor massage, therapie en wekelijkse Qi Gong lessen.

Massage

Therapie

Qi Gong

Oorkaars

In de nabije toekomst

Op het moment is er nog van alles in ontwikkeling. Er zitten meer workshops in het vat, wachtend op het juiste moment om te rijpen en naar buiten te brengen. Ook komt er een retraite aan in het voorjaar.

Dus ben je nieuwsgierig naar meer, hou dan deze pagina goed in de gaten. Ook op facebook hou ik veel up tot date.

Daarnaast mag je me mailen als je via de nieuwsbrief op de hoogte gehouden voor inspiratie en activiteiten!