Cursussen en Workshops

De cursussen en workshops van Mana Gezondheidspraktijk zijn op het gebied van ontspanning, gezondheid en zelfontwikkeling.

De workshops zijn een reis door beweging, lichaamswerk, meditatie en oefeningen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Er wordt steeds weer een warme, veilige setting gecreëerd waardoor er ruimte ontstaat voor transformatie, maar ook voor ontspanning en lekker bij en met jezelf zijn.

De cursussen geven jou het wekelijkse onderhoud en ondersteuning die past bij een gezonde levensstijl.

De cursussen, workshops en retraites van Mana Gezondheidspraktijk worden onder andere geïnspireerd door het ritme van de seizoenen.

Workshops

31-10-2021

De herfst gaat over loslaten, we gaan ons, na de naar buiten gerichte zomer langzaam naar binnen keren. Voorbereiden op de winter. Ik wil hier ruimte voor maken, maar ook voor samenzijn en voor jezelf zorgen. Veel mensen vinden de herfst en het loslaten niet makkelijk, deze middag zal je daarbij ondersteunen.

19-12-2021

Op deze kortste dag van het jaar vieren we de overgang van donker naar licht. Deze middag besteden we aandacht aan de stilte van de winter en het ontsteken van het licht in onszelf

Met Qi Gong, verschillende meditatievormen en innerlijk werk.

23 februari 2022

Body-lightness retreat

Overgave, in je lijf zakken, er rust in vinden en genieten van de aanwezige energiestromen.
Er helemaal zijn, aanwezig in je lijf met alles wat er is.
Stilte, voelen, delen en plezier. Genieten van onszelf, ons lijf, spelen en onderzoeken. Geborgenheid en warmte.

Uitgesteld, komt nog in 2022

Body-lightness retreat

In een tijd waarin we opgeroepen worden tot afstand staat in deze retraite verbinding centraal.
Tijdens deze retraite is ruimte voor beweging, voor stilte, voor puur genieten van de levensenergieën die door ons lichaam stromen, voor plezier en delen. Thuis komen bij jezelf in de groep. Je laten dragen en ondersteunen en tegelijkertijd vieren en genieten.

Cursussen

Wekelijkse lessen

Ga de diepe ontspanning in en zorg tegelijkertijd voor een goede gezondheid met de vloeiende oefeningen van Qi Gong.

Deze makkelijk uit te voeren oefeningen brengen je tot meditatie waardoor je de spanning van de dag van je af kunt laten glijden of juist lekker bij jezelf en opgefrist de dag kunt beginnen.

Verschillende lessen op meerdere locaties

Wekelijkse lessen

Een gezonde Body en Mind vraagt om ontspanning en inspanning. Yin en yang.
 
Tijdens dit wekelijkse uurtje voor je Body en Mind komen beide aspecten aan bod.
We maken een afwisseling van oefeningen die je helpen ontspannen en sterker maken. Oefeningen die passen in een bewuste levensstijl.
 
Aan bod komen onder andere Qi Gong, oefeningen uit Yoga, Pilates, en verschillende meditatievormen en mindfulness.
Chantal, je workshop was geweldig. Na jaren aikido, aikijitsu en jiujitsu te hebben beoefend, was ik eindelijk in staat mijn Ki tot bepaalde hoogte te mogen sturen en te voelen. Waarschijnlijk was ik er nu pas klaar voor. En was je workshop het laatste stukje wat ik nodig had. De positieve energie die hierbij vrij kwam, heb ik nog dagen mogen voelen. Voor mij is je workshop een verrijking voor de weg die ik bewandel.”
Frank Woestenberg
Afgelopen zaterdag een workshop Qi Gong gevolgd, zeker een aanrader voor iedereen. Mooie, serene omgeving waar ik met behulp van Chantal haar lessen heerlijk kan ontspannen en onthaasten. Chantal bedankt voor deze leerzame ervaring.
Marian Maurits
Ik heb een ontzettend fijne en warme middag gehad waarna de ‘afterglow’ nog lang voelbaar was. Het samenbrengen van een prachtige groep, het begeleiden en verbinden is Chantals tweede natuur. Het was haar eerste workshop die ze op deze manier gaf, maar als ze dit niet gezegd zou hebben dan zou ik dat absoluut niet geraden hebben. De opbouw van de dag, de oefeningen en de meditatie, het klopte allemaal. Het ging heerlijk vloeiend en organisch. Ik kijk terug op een heerlijke dag waar ik echt heb gekregen waar ik voor kwam, een mooi cadeautje voor mezelf.
Marlou van Uden

Massage

Therapie

Qi Gong

Oorkaars

In de nabije toekomst

Op het moment is er nog van alles in ontwikkeling. Er zitten meer workshops in het vat, wachtend op het juiste moment om te rijpen en naar buiten te brengen. Ook komt er een retraite aan in het voorjaar.

Dus ben je nieuwsgierig naar meer, hou dan deze pagina goed in de gaten. Ook op facebook hou ik veel up tot date.

Daarnaast mag je me mailen als je via de nieuwsbrief op de hoogte gehouden voor inspiratie en activiteiten!