Cursussen en Workshops

Op deze pagina vindt je de cursussen en workshop die nu gepland staan.

In de lente en zomer zijn de buiten workshops Qi Gong, neem hierover contact op voor meer informatie.

Wil je zelf iets organiseren en kan Mana Gezondheidspraktijk daar iets in betekenen? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Geplande workshops

‘Body of Water’

24 November

Onder de flyer vindt je meer informatie.

Body of Water

Chantal Heumen en Elise van Meene organiseren een mini-retreat waarbij beweging van het lichaam en live muziek gecombineerd worden. Deze middag zal gericht zijn om te zakken in je lichaam door diepe ontspanning uit te nodigen. Daarnaast zullen we met het thema van de winter aan de slag gaan, en zal deze mini-retreat gericht zijn op wat deze periode in ons uitnodigt. Juist nu de dagen steeds donkerder, stiller en korter worden. Deze middag is er om jou te helpen met ontspannen en helpt je om mee te gaan in de flow van de winter.

Laat je meenemen op deze reis door beweging en klank. Kom jij stromen met water?

 

Even voorstellen, wie zijn wij?

Chantal van Heumen werkt sinds 2013 vanuit haar praktijk, Mana Gezondheidspraktijk, met de Traditionele Chinese Geneeskunde. De TCM kijkt naar de mens in de natuur. Naar de cyclussen van het leven, deze komen terug in een mensenleven, in een jaar, in een dag en ga zo maar door. Steeds is er de beweging van yin naar yang, naar yin, als een oneindige stroom.

Chantal is steeds weer geïnteresseerd om in deze stroom de verstilling te vinden. De stilte als achterliggende aanwezigheid in alles wat beweegt. Deze stille aanwezigheid is een bron van motivatie en inspiratie in haar werk als docent, masseuse en therapeut.

In haar workshops creëert Chantal een warme en veilige sfeer waarin de deelnemers zich gedragen kunnen voelen.

 

Elise van Meene is kunstenares in woord, beeld en klank waarbij haar creatie ontstaat vanuit het moment. Haar onderzoek naar het leven, haar vrouwzijn, de natuur en de kosmos uit zij onder andere in (live) art en performances waarbij ze locatie gericht te werk gaat. In haar werk wijst haar lichaam de weg, en volgt ze haar intuïtie om te zien wat nodig is.

Haar nieuwste project, de Pop-up Tempel, beweegt en transformeert in vele vormen en vraagt om het creëren van een ‘Safe Space’. Tijdens deze middag zal ze daar op eigen manier vorm aan geven, en inspelen op de thematiek. Daarnaast richt ze zich in individuele Zijnsreizen op kleine groepen en individuen om daar ruimte te geven aan je Zijn.

Ze geeft begeleiding vanuit haar oerkracht, en werkt met haar kunst, poëzie en klank om jou veiligheid en geborgenheid te geven door je te ondersteunen in wat jij nodig hebt op dat moment.

 

Body of Water is een mini-retreat waarbij Chantal put uit haar kennis uit onder andere Traditionele Chinese geneeskunde en Qi Gong. De winter, het moment van transformatie. Waar het donker je uitnodigt om je terug te trekken, en te reflecteren wat er losgelaten mag worden. Vanuit de Chinese geneeskunde hoort het element water bij deze tijd, wat verbonden is met en grote hoeveelheid yin energie waarbij de yang energie al wel aanwezig is.

Uit deze benadering is het thema ‘Body of Water’ ontstaan. Water kent vele eigenschappen, het kan meanderen en zacht zijn, maar ook verwoestende golven, draaikolken en stromingen hebben. Je kunt er op drijven, in bewegen maar ook in zinken en overspoeld worden. Deze tegenstellingen krijgen allemaal een plaats deze middag, en alles mag er zijn.

Elise en Chantal creëren ieder op hun manier een veilige en geborgen sfeer, in de stadsoase in Pleïade.

Elise met behulp van klank, de trillingen die jouw lichaam laten vibreren, het water in jou laten vibreren en zorgt voor begeleiding voor jouw innerlijke proces.

Chantal zal je meenemen in een ontdekkingsreis in jouw lichaam, en ondersteuning bieden aan wat mag gaan stromen.

 

Beweeg met het water,
Laat je je dragen
of
uitdagen?

Stroom je met water?

Wil je drijven
of duiken?

 

Investering

Voor deze drie uur durende mini-retreat vragen wij 55,- euro te investeren.

Kom je met je met iemand samen, en heb je dit van te voren aangegeven, dan betaal je 50,- euro per persoon. 

Wanneer je in aanmerking komt voor de meedoenregeling van de gemeente Tilburg is het mogelijk deze in te zetten.

 

Je investeert in het volgende:
– Een middag in intieme setting waar jij de ruimte krijgt om te Zijn.
– Krachtige oefeningen en bewegingen voor jouw lichaam, die
helpen om de energie te laten stromen.
– Muziek die perfect is afgestemd op het moment, waarbij de kracht
van de trillingen van instrumenten jou ondersteunen in jouw eigen
reis.
– Te leren over wat deze periode, de winter, voor jou kan betekenen
jouw welzijn, en daarbij in het welzijn van jouw omgeving.
– Begeleiding van twee ervaren docenten je ondersteunen in jouw
reis.

 

Graag ontmoeten we jou, en zien we je aanmelding tegemoet.

 

Warme groet,

Elise en Chantal

 

Link naar de website van Elise

Naar Facebookevenement Body of water

‘Winter Solstice’

22 december

Onder de flyer vindt je meer informatie.

Wintersolstice   

 

Tijdens Winter Solstice we vieren de overgang van donker naar licht.

Om iets over de inhoud van deze workshop te vertellen wil ik de bloem als symbool nemen.

In de zomer stond zij stralend omhoog richting te zon. Ze had een overdaad aan mooie kleuren en geuren en bijen zochten haar op voor nectar. In de nazomer en de herfst is zij uitgebloeid en verliest ze haar schoonheid. De bloem verliest haar kleur, haar bladeren verschrompelen. Maar in deze tijd is de bloem nog niet dood. Dit is het moment dat alle aandacht gaat naar het aanmaken van de zaden. Hierin word al haar energie opgeslagen, alle potentie om in de lente en zomer weer uit te groeien tot een nieuwe, mooie, stralende bloem. De informatie hiervoor ligt in deze zaadjes opgeborgen. De zaadjes vallen op de aarde, een laagje van verdorde bladeren zal ze bedekken. Zo wachten ze, het is winter, koud en de energie trekt diep de aarde in. En dan wanneer het de juiste tijd is, wanneer de omstandigheden precies juist zijn, wanneer het genoeg geregend heeft en de zon weer zijn warmte geeft, komen er nieuwe bloemen, stralend en vol kleur uit de aarde tevoorschijn.

We zijn nu in de fase van de winter. Van rust. De zaadjes zijn diep in de aarde opgeborgen en wachten op het juiste moment. Op de juiste omstandigheden om weer tot bloei te komen.

Deze middag besteden we aandacht aan de stilte van de winter. Het is de kortste dag, de winter is nog maar net begonnen, maar toch gaan de dagen al weer langer worden. We zijn door de herfst gegaan, hebben de lente en zomer met al haar verwachtingen achter ons gelaten. Buiten is het koud en donker en binnen steken we het licht aan. Daar gaat deze middag over, over het ontsteken van het licht in onszelf. En het zien van de zaadjes die diep in ons verborgen liggen.

Dat doen we door middel van Qi Gong, geleide meditatie en beweeg meditatie. Ook is er ruimte om te delen en te bezinnen.

Over Chantal

Chantal van Heumen werkt sinds 2013 vanuit haar praktijk, Mana Gezondheidspraktijk, met de Traditionele Chinese Geneeskunde. Onderdelen van haar praktijk zijn therapie, coaching, Tui Na massage en Qi Gong.  De TCM kijkt naar de mens in de natuur. Naar de cyclussen van het leven, deze komen terug in een mensenleven, in een jaar, in een dag en ga zo maar door. Steeds is er de beweging van yin naar yang, naar yin, als een oneindige stroom. Chantal is steeds weer geïnteresseerd om in deze stroom de verstilling te vinden. De stilte als achter liggende aanwezigheid, doorweven in alles wat beweegt. Deze stille aanwezigheid is een bron van motivatie en inspiratie in haar werk als docent, masseuse en therapeut.

In haar workshops creëert Chantal een warme en veilige sfeer waarin de deelnemers zich gedragen kunnen voelen.

Voor wie is deze workshop?

Voor iedereen die met de kracht van de winter wil werken, samen wil zijn en delen in deze donkere periode. Stil wil zijn en handvaten voor thuis wil krijgen hoe je met deze donkere periode om kunt gaan. Voor iedereen die ontspanning zoekt of op een ontspannen manier samen wil zijn. Ervaring met Qi Gong of meditatie is niet belangrijk.

Investering:

Deze retraite-middag kost €50

Kom je met zijn tweeën dan is er een samen-korting en kost het samen €85

Kom je in aanmerking voor de meedoenregeling van de gemeente Tilburg dan kun je daar gebruik van maken.

Klik hier om naar het facebook evenement te gaan.

Reviews voorgaande workshop

Chantal, je workshop was geweldig. Na jaren aikido, aikijitsu en jiujitsu te hebben beoefend, was ik eindelijk in staat mijn Ki tot bepaalde hoogte te mogen sturen en te voelen. Waarschijnlijk was ik er nu pas klaar voor. En was je workshop het laatste stukje wat ik nodig had. De positieve energie die hierbij vrij kwam, heb ik nog dagen mogen voelen. 

Voor mij is je workshop een verrijking voor de weg die ik bewandel.”

-Frank Woestenberg-

 

Afgelopen zaterdag een workshop Qi Gong gevolgd, zeker een aanrader voor iedereen. Mooie, serene omgeving waar ik met behulp van Chantal haar lessen heerlijk kan ontspannen en onthaasten. Chantal bedankt voor deze leerzame ervaring.

-Marian Maurits-

 

Ik vond de lichtheid terug in mij zelf. Het was zwaar en soms ook heel confronterend en emotioneel. Maar ik kwam er echt lichter van terug. Ik voelde hoeveel er pijn er zat.  Maar dat het ook veel zwaarte weg nam. Dat ik letterlijk mezelf aan het genezen was. Daarna stopte de zwaarte en moeilijke mantra. 

Jij hebt dit zo prachtig mooi begeleid Chantal echt een hele diepe dankbaarheid daarvoor

~Anoniem~

 

Ik heb een ontzettend fijne en warme middag gehad waarna de ‘afterglow’ nog lang voelbaar was. Het samenbrengen van een prachtige groep, het begeleiden en verbinden is Chantals tweede natuur. Het was haar eerste workshop die ze op deze manier gaf, maar als ze dit niet gezegd zou hebben dan zou ik dat absoluut niet geraden hebben. De opbouw van de dag, de oefeningen en de meditatie, het klopte allemaal. Het ging heerlijk vloeiend en organisch. Ik kijk terug op een heerlijke dag waar ik echt heb gekregen waar ik voor kwam, een mooi cadeautje voor mezelf. 

-Marlou van Uden-

Voorgaande workshops

‘Qi in Beweging’

Onder de flyer vindt je meer informatie.

‘Qi in Beweging’

Heb jij ook wel eens het gevoel dat je tussen alle dingen door jezelf een beetje kwijt raakt?
Dat je van A naar B gaat, en C en D al in de wacht staan?
En tussendoor denk je, met je schouders opgetrokken tot je oren, …ademhalen.
 
Eigenlijk zou het best fijn zijn, zo’n dag tussendoor waarin je helemaal bij jezelf komt.
Niet verslapt op de bank maar door ontspannende oefeningen en meditaties juist lekker in je lichaam. Stil, maar in beweging.
 
Want je wil niet dat alle spanning vast gaat zitten, maar juist lekker doorstroomt.
 
Zaterdag 2 november 
Heeft Mana Gezondheidspraktijk een workshop georganiseerd. 
De focus in deze workshop ligt bij lekker in je lijf komen.
Want lekker in je lijf zitten werkt hartstikke aardend en draagt bij aan een ontspannen leven. Je komt met beide benen stevig op de grond te staan en in je hoofd ga je juist meer ruimte ervaren.
We gaan oefeningen doen zoals lichaamswerk, Chinese bewegingsleer en meditatie.
Oefeningen die jij na deze dag ook thuis kunt doen.

Tijdens de workshop zal er voor biologische thee en een vegetarische versnapering gezorgd worden.

De workshop wordt gegeven in de mooie meditatiezaal van Het Zonnelicht. Het Zonnelicht is een oase in de binnenstad van Tilburg.
Lanciersstraat 90G

De deur gaat open om 13.30u
We starten om 13.45u
De middag duurt tot 17.00u

 

De laatste informatie van dit evenement kun je ook op Facebook bijhouden.

“Na een les Qi Gong kom ik op een wolkje thuis, heel fijn. Echt een aanrader!”

-Alegria van der Zande-

 

“Chantal geeft op een rustige en gegronde manier les en geeft met veel warmte en compassie haar massages en behandelingen. Een aanrader!”

-Anne Verhulst-