<style>.lazy{display:none}</style> En nu? Yin Yang en een zomer na een corona winter. - MANA Gezondheidspraktijk en massage Tilburg

En nu?

Over Yin en Yang en een zomer na een corona winter.

Ineens is er van alles te doen.

Dit is (hopelijk) de langste winterbubbel ooit geweest. Nu voelt het als zomer, het is warm, we willen naar buiten en we mogen weer. In mijn lessen noem ik dit de overgang van Yin naar Yang.

Yin staat meer voor rust, voor koude, voor de vrouwelijke kant. Voor bijkomen, beschermen en inkrimpen. 

Waar Yang veel meer staat voor een mannelijke energie, warmte, opwaartse energie, activiteit, voorwaarts. De maatschappij waarin wij leven is meer gericht op het Yange, op het uiterlijk, de jeugd, snelheid en doorgaan. 

Maar in deze wereld hebben we het Yinne ook nodig, voor de balans. Weer even bijkomen, in en uit ademen. 

Deze corona winter hadden we een extreme Yinne tijd. Natuurlijk is dat ook niet echt in balans, maar voor een breder perspectief wel. Bij zo veel Yang in de wereld is een wat langere Yinne periode ook niet gek, kijk naar de luchtvervuiling etc.

Hoe is dat nu voor jou? Op momenten was het ook wel lekker toch? Ik hoorde mensen over meer tijd voor hun kinderen, hobby’s, minder tijd in het verkeer, meer quality tijd met vrienden etc. Meer stilte, mediteren.

We hoeven ons natuurlijk ook niet meteen weer vol overgave in de actie te storten. Misschien hebben we wel iets van deze Yinne periode geleerd en kunnen we er iets van meenemen ons verdere leven in. Meditatie en stilte inpassen in je dagelijkse routine. Keuzes maken in wat je nu echt belangrijk vindt, zowel voor jezelf als voor het bredere perspectief.

gezonde body en mind

In stilte bewegen

Met dit heerlijke weer is het zo fijn om ’s avonds of ’s ochtends in de schaduw van de bomen te Qi Gongen

In de overgang van dag naar nacht of van nacht naar dag is ook weer de overgang van Yang naar Yin en Yin naar Yang te vinden. Het leven is een continu samenspel van deze energieën. Tijdens deze overgang momenten is het fijn om te Qi Gongen, de energie is dan rustig, het is bijna tastbaar. 

Het park waarin we trainen is heel rustig. Het is omsloten met muren en een hek en het is geen doorgang dus er komt zelden iemand. De bomen geven schaduw, de vogels muziek en een briesje lijkt soms het tempo aan te geven. Het voelt alsof we samen met het ritme van de natuur bewegen, samen met de elementen.

De wekelijkse lessen zijn nu vrij om aan deel te nemen. Dus je bent van harte welkom om aan te sluiten en dan betaal je per les.

klein park

En verder?

Verder is Mana Gezondheidspraktijk weer helemaal open. Je bent welkom voor een massageoorkaars-behandelingtherapie en na de zomer staan de eerste dag-retraites weer gepland. 

Ik merk dat vooral nu veel mensen voor een terugkerende massage komen. Onbewust heeft de afgelopen periode bij veel mensen toch voor meer spanning gezorgd dan je in eerste instantie door hebt.

Ik wens je een hele fijne lente/zomer periode toe en hoop je gauw weer eens te zien in het park of in de praktijk.  

 

Warme groet,

Chantal