<style>.lazy{display:none}</style> Gezonde Body en Mind - MANA Gezondheidspraktijk en massage Tilburg

Gezonde Body en Mind

Een goede gezondheid vraagt om een balans tussen inspanning en ontspanning, Yang en Yin. Zowel je lichaam als je geest hebben beide nodig om jezelf fit en happy te voelen

Innerlijk en uiterlijk staan met elkaar in verbinding, niks staat op zichzelf. Wanneer jij je lijf traint, aan je houding werkt en sterker wordt, veranderd daarmee ook je levenshouding en je kijk op wat je aan kan. 

Daarnaast wanneer je je innerlijk traint door te mediteren, naar binnen te gaan of door te studeren zal je kijk op zaken veranderen en zul je in je uiterlijke wereld veranderingen tot stand brengen.

gezonde body en mind

Yin en yang

Ook de balans tussen Yin en Yang is belangrijk. Tussen rust en actie, inademen en uitademen. Dit is het ritme van de natuur. 

De wereld om ons heen vraagt om actie en prestatie. Maar zonder tot rust te komen en je te verbinden met iets groters dan je dagelijkse leven raak je uitgeput en kan je leven leeg voelen. Dit is waar veel burn-out klachten vandaan komen.

In verbinding

Goed voor je Body en Mind te zorgen doe je onder andere door te zorgen voor een goed voedingspatroon.

Daarnaast is het belangrijk voldoende te bewegen zodat je je fit voelt en sterk staat. Waardoor je letterlijk en figuurlijk de kracht hebt om je schouders ergens onder te zetten. 

Maar ook ontspanning is belangrijk, zodat je je kunt ontladen en opladen, blokkades opent zodat je energie vrij kan bewegen. 

Het is goed je gefocustheid af en toe los te laten. De stilte op te zoeken. Juist vanuit daar kan alles vrij stromen en kun je weer vanuit verbinding ademen. Waardoor de dingen in het leven kunnen ontstaan en zich op een natuurlijke manier ontvouwen.

Een krachtig middel

De Mind kun je zien als krachtig middel om dingen in je leven te creëren. Door te studeren, te lezen, creatief te zijn houdt je het flexibel en actief. Daarnaast heeft het de neiging nog wel eens door te ratelen op momenten dat het best stil mag zijn. 

Door meditatie te boefenen, leer je je beter concentreren zodat je ziet dat je ook kan kiezen tussen waar je je aandacht naartoe brengt. 

Daarnaast onstaat er een contact met een stilte die ruimer is dan je gewone denken. Hier is er even geen op weg gaan meer en kan je mind ontspannen. Wanneer je hier vertrouwd mee raakt zal ook dit je leven beïnvloeden en de keuzes die je maakt.

Inspiratie

Soms is het fijn om inspiratie te zoeken van buitenaf. Begeleiding van iemand die jou op je pad is voorgegaan en kennis en informatie kan delen. Of je op weg kan helpen.

Gelukkig zijn we hier niet alleen en is er enorm veel kennis en hulp beschikbaar.

Dit kan bijvoorbeeld door boeken te lezen of een wekelijkse les bij een docent te volgen. Daarnaast kan een terugkerende afspraak met een behandelaar je precies de inspiratie en motivatie geven die je nodig hebt om op gang te komen of je gezondheid te onderhouden.

Wat kan Mana Gezondheidspraktijk je bieden?

Bij de praktijk kun je terecht voor therapie en coaching op het vlak van een gezonde levensstijl. Ook ontspanning door middel van massage is prettig met enige regelmaat te ondergaan.

Daarnaast zijn er de wekelijkse lessen Qi Gong, meditatie in beweging en sinds kort ook het Body / Mind – uurtje.

Bij deze verschillende onderdelen vind je de inspiratie om je gezondheid voor Body en Mind richting te geven daarnaast kan ik met je mee kijken hoe je dit in kunt passen in jouw leven en ritme.

Schroom dus niet om contact met me op te nemen zodat we naar een mogelijkheid kunnen kijken die voor jou passend is. 

Je kunt me mailen via deze link: chantal@mana-gezondheidspraktijk.nl