<style>.lazy{display:none}</style> Energie van de lente - MANA Gezondheidspraktijk en massage Tilburg

De energie van de lente

De energie van de lente kriebelt, heb jij ook zo’n zin om te bewegen?

De lente is het seizoen van beweging

Bij de lente hoort de energie van groei, flexibiliteit. Expansie! Niet geleidelijk, rustig en kalm. Nee met kracht, zin en brullen. Denk bijvoorbeeld aan het zaadje wat diep in de aarde heeft gewacht op de juiste omstandigheden. Na een koude winter is er in de lente precies die goede dosis zijn van zonlicht, warmte en voeding, water waardoor de energie begint te stromen. Wanneer het opent en de kiem begint te groeien moet het, zo fragiel als het is, met kracht door de aarde breken. Het groeit richting het licht. Herkenbaar?

formaat insta

Bewegen met de natuur

Een hele tijd heb ik met jonge kinderen gewerkt bij een antroposofisch kinderdagverblijf. Bewust van het ritme van de seizoenen keken we naar de energie van die kleine kinderen in de lente. Hun energie stroomde onbelemmerd daardoor wilden ze naar buiten, ze riepen en waren uitbundig. Wanneer je ziet dat het de energie van de lente in beweging is wil je het niet meer temperen. Je wil het vieren!

Qi Gong insta

Groei en bloei

Het is de zin om te bewegen, als mens groeiend en ontdekkend door het leven, dromen en vanuit daar creëren. De creativiteit die je daarvoor nodig hebt tot uiting laten komen. Alsook de zin in fysieke beweging. Waardoor je de energie laat stromen en je je spieren soepel houdt.

De lente hoort, vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde gezien, bij het element hout. Hierbij horen de lever en de galblaas, alsook de spieren en pezen, creativiteit, flexibiliteit, de klank brullen.

Denk ook aan die boom die stevig met zijn wortels de aarde in groet, zijn takken rijken naar de hemel. Zijn stam (het element hout) breekt niet bij een windstoot, het beweegt mee, soepel. Daardoor kan de sapstroom onbelemmerd door stromen en kan de groei en bloei van bloesem en bladeren tot stand komen.

Goed voor het hout element, en dus voor je lever, zorgen is gehoor geven aan je behoefte om te bewegen en je creativiteit gebruiken om wegen te vinden hoe jij je persoonlijke drive tot uiting kunt laten komen.

insta 1

Open en openend

Inmiddels is mijn praktijk weer open voor massage en therapie, staat de eerste retraite gepland en het lijkt erop dat we vanaf 11 mei weer buiten Qi Gong mogen trainen. 

Met Qi Gong zorg je preventief voor je gezondheid. Ook zijn er een heleboel oefeningen die de energie van de longen en het hart openen. Vandaar dat het nu extra belangrijk is, maar ook altijd eigenlijk wel. Deze oefeningen zijn makkelijk uit te voeren en heel vloeiend. Waardoor een diepe ontspanning ontstaat, tevens kom je stevig met je voeten op de aarde te staan. Het wordt ook wel meditatie in beweging genoemd.

 

Delen

Door middel van de verschillende onderdelen bied ik ruimte om in beweging te komen en waar nodig te inspireren, motiveren of ondersteunen.

Ik heb zo’n zin om mijn creativiteit weer vrij te kunnen uiten. Om in beweging te komen samen met mooie mensen. In een cirkel op een mooie locatie, binnen of buiten. Zodat we kunnen delen met elkaar beïnvloed door de elementen van de natuur.

Dus ik hoop jou daar gauw te ontmoeten!