<style>.lazy{display:none}</style> Retraite weekend met qi gong, meditatie en stilte
Retraite weekend met qi gong meditatie en stilte header

Retraite weekend met Qi Gong, meditatie en stilte

Retraite weekend met Qi Gong, meditatie en stilte. Dit retraite weekend geeft je de ruimte om helemaal te ontspannen en bij jezelf te zijn. Het is het heerlijk landen in je lijf waar we iedere dag mee zullen beginnen. Vanuit hier, door dat lijf en door meditatie kom je in het hier en Nu. En vanuit daar ziet de wereld er anders uit. 

Ontspannen de herfst in met dit mooie retraite weekend

Even weg van alles. En daarmee weg van thuis, het vaste gezinsleven en je vaste patronen. Je wordt meegenomen in een ritme om te ontspannen en aanwezig te zijn. We zullen de tijd nemen om oude patronen te bekijken maar vooral ook om te herinneren aan die stalende aard die je altijd al bent geweest. 

Een retraite weekend in de herfst een tijd om los te laten

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde hoort de herfst bij het element metaal. Dit is een tijd van loslaten. Zoals de bomen hun bladeren loslaten, zo laten wij de zomer los. Met al haar beloftes en verlanges. In de herfst gaan we tijd maken om langzaam weer naar binnen te gaan. Hiervoor laten we achter wat we niet meer nodig hebben. In dit seizoen op retraite gaan geeft je de ruimte stil te staan bij jezelf, bij alles wat je hebt vergaard en bij wat je misschien achter wil laten.

Zacht landen in je lijf tijdens deze weekend retraite met Qi Gong

De verschillende oefeningen die aan bod komen geven je ruimte in je lijf te landen en adem te halen. Vanuit hier kun je opgeschoond en onstpannen het najaar in gaan. Daarnaast is het ook gewoon lekker genieten van de verzorging. Er wordt lekker gekookt. Er is een fijn aanbod en voldoende ruimte voor jezelf om in te richten zoals jij wil.

In het programma wat is samengesteld maken we onder andere een combinatie van:

 • beweging,
 • meditatie,
 • inspiratie,
 • introspectie
 • stilte en
 • delen.

Verschillende vormen van lichaamswerk en meditatie

Daarnaast is er voldoende ruimte voor jezelf om bijvoorbeeld de groene en bosrijke omgeving te ontdekken. Of heerlijk bij het vuur of in de tuin een boek te lezen.

Onderdelen die tijdens dit retraite weekend aan bod komen zijn onder andere

 • Qi Gong,
 • Oefeningen uit yoga
 • verschillende meditatievormen,
 • lichaamswerk
 • oefeningen voor innerlijk inzicht en aanwezig Zijn.
 • stilte

Gedeeltes van deze herfstretraite zijn in stilte, maar niet het gehele programma. Wel is het mogelijk de gehele retraite in stilte te verblijven mocht jij dat willen. Er zijn dan alleen een aantal oefeningen in het programma waar wel gesproken wordt. Wat als begeleiding van je stilteproces gezien kan worden.

Voor wie is dit retraite weekend?

Je bent welkom met of zonder ervaring met een van deze onderdelen. Heb je nog geen ervaring met stilte en vind je dit spannend dan is deze retraite een mooie stap om daarmee te beginnen. Stilte is niet de afwezigheid van geluid, het gaat om het herkennen van de stilte in jezelf. De oefeningen in het programma zullen daar aan bijdragen. Het is prettig dat je open staat om dit in een groep te verkennen. We gaan tijdens deze retraite niet diep graven in onszelf, dat is niet het uitgangspunt, wel is het wenselijk dat jij je emotioneel kunt dragen.

retraite weekend met Qi Gong meditatie stilte

Bijzondere retraite locatie in de Belgische Ardennen

Deze mooie locatie ligt aan het einde van een weggetje in de glooiende heuvels van de Ardennen. De hoeve en zaal worden omringt door groen zoals een grote tuin met uitzicht over de Ardennen. Deze tuin grenst direct aan het bos.

Je kunt wandelingen of fietstochten starten direct vanuit de deur. Daarnaast zijn er ook met de auto mooie wandelroutes te vinden. In de nabije omgeving zijn bijzondere krachtplaaten zoals hunebedden te bezoeken. Naast het programma is er ruim voldoende tijd om de omgeving te verkennen of met een boek voor de kachel te zitten. Op de locatie heerst de stilte en rust die bijdragen aan het vinden van deze kwaliteiten in jezelf tijdens deze dagen.

Dagelijks worden er drie vegetarische maaltijden geserveerd.

Een warme sfeer tijdens de weekend retraite

De weekend retraite met Qi Gong, meditatie en stilte wordt geleid door Chantal van Heumen van Mana Gezondheidspraktijk. Mana Gezondheidspraktijk vindt haar basis in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Daarnaast is Chantal de laatste jaren erg geïnspireerd door Zijnsoriëntatie. Een visie die haar oorsprong vindt in het Tibetaans Boeddhisme. Zij heeft hier meerdere trainingen in gevolgd en is inmiddels met een opleiding hierin begonnen. Chantal zorgt voor een warme, veilige sfeer waarin je je gedragen kunt voelen en mag zijn wie je bent. Lees meer over ervaringen van deelnemers die je zijn voor gegaan op de pagina referenties.

Praktische informatie weekendretraite 2022 Belgische Ardennen

Aankomst donderdag 17 november vanaf 16.00u. Aankomst uiterlijk voor 19.30u.

Vertrek zondag 20 november vanaf 12.00u of na de lunch.

 • Een kleine groep deelnemers.
 • De slaapkamers zijn één of twee persoons. Eventuele voorkeur aangeven bij aanmelding.
 • Er is één kamer met een tweepersoonsbed.
 • Er wordt een mogelijkheid tot carpoolen gecreëerd. 
 • Het is mogelijk opgehaald te worden vanaf het treinstation in Hotton.

Vroegboekprijs t/m 17 oktober €585 

Vanaf 17 oktober €630 

retraite weekend herfst 2022 meditatie

De weekend retraite met lichaamswerk en meditatie is inlcusief

 • 3 overnachtingen
 • Slapen in een 1 of 2 persoonskamer. Voorkeur kun je aangeven bij aanmelding. Hier wordt waar kan rekening mee gehouden.
 • Vier dagen 3 vegetarische en voornamelijk biologische maaltijden per dag. Van de warme maaltijd in de avond van aankomst tot en met lunch op de dag van vertrek. Zowel in de middag als avond zijn er gerechten met groenten, er wordt gezond en lekker voor je gekookt.
 • Koffie, thee.
 • Fruit en snacks (zolang de voorraad strekt)
 • Een mooi programma. Start donderdag avond en eindigd ongeveer op zondag 12.00u. Waarna er nog een gezamelijke lunch plaatsvind.
 • Advies in wandelroutes of activiteiten in de buurt. De begeleiding kent de omgeving.
 • Een ontzettend mooie omgeving.

De locatie ligt dicht bij Durbuy in de Belgische Ardennen.

Aanmeldformulier voor de weekend retraite met Qi Gong, meditatie en stilte

Aanmelden of mogelijke vragen stellen kan via het onderstaande formulier.

Via deze weg kun je je ook aanmelden voor de nieuwsbrief om af en toe geïnspireerd te worden of updates te ontvangen.

Voor inspiratie kun je ook het facebookevenement volgen.

herfstretraite 2022 mana gezondheidspraktijk