MidZomer Viering

21 juni 2020

 

Het beeld van midzomer

In de winter was het donker, koud, de energie van de aarde was naar binnen gekeerd. De zaadjes van de bloemen van de zomer daarvoor lagen diep in de aarde verscholen. Te wachten op warmte, water, en de juiste voedingsstoffen. De juiste tijd. De winter is een tijd van rust, van bezinning. Wij keren ook naar binnen en delen deze periode met de mensen die dicht bij ons staan. En met stevige maaltijden die ons verwarmen en energie geven.

De lente is een periode waarin het al wat warmer wordt, de dagen worden al langer sinds hartje winter. De lente geeft ook veel regen. Voor de zaadjes zijn de omstandigheden precies goed om open te gaan, om te ontkiemen.
Voor ons is dit de tijd om de fantasieën en dromen, ontstaan in de afgelopen winter, tot bloei te laten komen. Het is de periode van creativiteit. Van plannen waarmaken.

Dan 21 juni is het MIDZOMER. De start van de zomer en de langste dag. De bloemen staan nu boven de grond in hun volledige kleuren en geurenpracht. Voor iedereen om van te genieten. Hierbij hoort het beeld van blijdschap, van feest, van lange nachten en dansen op blote voeten. Een periode van overvloed ook.
Voor ons is dit de periode waarin we kunnen genieten van de plannen die we tot uitvoering hebben gebracht. Van onszelf, van elkaar, van het leven.
We vieren het leven in volle glorie.

 

Deze retraite
Zullen er oefeningen aan bod komen waarin we ons verbinden met die heerlijk stromende kern in onszelf. We voeden onze energie en laten deze stromen. Er zal stilte zijn en beweging, helemaal bij jezelf zijn en delen in wat er is.

 

Mana Gezondheidspraktijk
Werkt in haar retraites met verschillende vormen van lichaamswerk en meditatie. Onderdelen die nu aan bod komen zijn o.a. Qi Gong, energiewerk en meditatie in beweging.

 

Wees welkom!
Ik kijk er naar uit je te ontmoeten op deze mooie zomermiddag!

Praktische informatie

Bijdrage

Early bird voor 7 juni 2020: €40

Na 7 juni 2020: €45

Samen korting:
Kom je samen met iemand dat betaal je samen: €80

Je kunt gebruik maken van de meedoenregeling van de gemeente Tilburg als je daarvoor in aanmerking komt.

 

Tijden

De poort gaat open om 13.30u

Inloop tot 13.45u

Duurt tot 17.00u

Tussendoor is er een pauze waarin gezorgd wordt voor biologische thee en een vegetarische versnapering.

 

Locatie

Deze middag mogen we gebruik maken van de mooie en sfeervolle meditatiezaal met bamboetuin en theehuis van Het Zonnelicht.
Lanciersstraat 90G, Tilburg

 

Aanmelden

Ik wil je van harte welkom heten op deze mooie middag, voor meer informatie of jezelf aanmelden mag je me een mail sturen.

 

Facebook

Voor de laatste updates en inspiratie kun je deze retraite volgen op facebook.

 

Corona

Er wordt rekening gehouden met de 1,5m afstand. De groep zal daardoor ook wat kleiner blijven en we zullen onze eigen tussendoortje en thee meenemen. Verder informatie zal ik duidelijk van te voren met jullie communiceren na aanmelding.

Reviews voorgaande retraites

Chantal, je workshop was geweldig. Na jaren aikido, aikijitsu en jiujitsu te hebben beoefend, was ik eindelijk in staat mijn Ki tot bepaalde hoogte te mogen sturen en te voelen. Waarschijnlijk was ik er nu pas klaar voor. En was je workshop het laatste stukje wat ik nodig had. De positieve energie die hierbij vrij kwam, heb ik nog dagen mogen voelen. Voor mij is je workshop een verrijking voor de weg die ik bewandel.
Frank Woestenberg
Ik vond de lichtheid terug in mij zelf. Het was zwaar en soms ook heel confronterend en emotioneel. Maar ik kwam er echt lichter van terug. Ik voelde hoeveel er pijn er zat. Maar dat het ook veel zwaarte weg nam. Dat ik letterlijk mezelf aan het genezen was. Daarna stopte de zwaarte en moeilijke mantra. Jij hebt dit zo prachtig mooi begeleid Chantal echt een hele diepe dankbaarheid daarvoor
Anoniem
Ik heb een ontzettend fijne en warme middag gehad waarna de 'afterglow' nog lang voelbaar was. Het samenbrengen van een prachtige groep, het begeleiden en verbinden is Chantals tweede natuur. Het was haar eerste workshop die ze op deze manier gaf, maar als ze dit niet gezegd zou hebben dan zou ik dat absoluut niet geraden hebben. De opbouw van de dag, de oefeningen en de meditatie, het klopte allemaal. Het ging heerlijk vloeiend en organisch. Ik kijk terug op een heerlijke dag waar ik echt heb gekregen waar ik voor kwam, een mooi cadeautje voor mezelf.
Marlou van Uden
Designer
Afgelopen zaterdag een workshop Qi in Beweging gevolgd, zeker een aanrader voor iedereen. Mooie, serene omgeving waar ik met behulp van Chantal haar lessen heerlijk kan ontspannen en onthaasten. Chantal bedankt voor deze leerzame ervaring.
Marian Maurits

Kun je deze datum niet, maar wil je wel graag op de hoogte gehouden worden over andere activiteiten van Mana Gezondheidspraktijk of inspiratie bv rondom de seizoenen? Meldt je dan aan voor de nieuwsbrief. Dat doe je door een mail te sturen. Afmelden is heel makkelijk en kan onderaan iedere editie.