workshop

Body of Water

1 februari bij het Zonnelicht in Tilburg

15 maart, 10 mei bij de Copacabana in Breda

Voor nu drie middagen op de agenda. Maar in de nabije toekomst zeker meer! Wil je op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten, meldt je dan aan voor de nieuwsbrief. Dit kan via email

In het kort

Weet je gedragen en geef je over aan de zachte flow die er deze middag zal ontstaan. Met als doel jou te laten ontspannen en te laten landen in je lichaam. Daarnaast wordt je uitgenodigd te genieten van de rust en de stroom van energieën die ontstaat.
Een mini-retraite waarbij beweging van het lichaam en de vibraties van mooie live klanken gecombineerd worden.

Chantal neemt je mee naar de stilte in jezelf door middel van de vloeiende bewegingen van Qi Gong en meditatie in beweging. Oefeningen waarin je kunt zakken in je lichaam, bewegen met wat er is en met wat mag gaan stromen.

Elise begeleid ons eerst met fijne klanken en neemt ons daarna mee op een reis van klank en trilling. Hierbij gebuikt ze instrumenten als klankschalen, dwarsfluit, drum en vooral ook, haar stem. Zij zal het water in jouw lichaam laten vibreren.

Even voorstellen, wie zijn wij?

Chantal van Heumen werkt sinds 2013 vanuit haar praktijk, Mana Gezondheidspraktijk, met de Traditionele Chinese Geneeskunde. Onderdelen van haar praktijk zijn therapie, coaching, Tui Na massage en Qi Gong.  De TCM kijkt naar de mens in de natuur. Naar de cyclussen van het leven, deze komen terug in een mensenleven, in een jaar, in een dag en ga zo maar door. Steeds is er de beweging van yin naar yang, naar yin, als een oneindige stroom. Chantal is steeds weer geïnteresseerd om in deze stroom de verstilling te vinden. De stilte als achterliggende aanwezigheid in alles wat beweegt. Deze stille aanwezigheid is een bron van motivatie en inspiratie in haar werk als docent, masseuse en therapeut. In haar workshops creëert Chantal een warme en veilige sfeer waarin de deelnemers zich gedragen kunnen voelen.

 

Elise van Meene is kunstenares in woord, beeld en klank waarbij haar creatie ontstaat vanuit het moment. Haar onderzoek naar het leven, haar vrouwzijn, de natuur en de kosmos uit zij onder andere in (live) art en performances waarbij ze locatie gericht te werk gaat. In haar werk wijst haar lichaam de weg, en volgt ze haar intuïtie om te zien wat nodig is. Haar nieuwste project, de Pop-up Tempel, beweegt en transformeert in vele vormen en vraagt om het creëren van een ‘Safe Space’. Tijdens deze middag zal ze daar op eigen manier vorm aan geven, en inspelen op de thematiek. Daarnaast richt ze zich in individuele Zijnsreizen op kleine groepen en individuen om daar ruimte te geven aan je Zijn. Ze geeft begeleiding vanuit haar oerkracht, en werkt met haar kunst, poëzie en klank om jou veiligheid en geborgenheid te geven door je te ondersteunen in wat jij nodig hebt op dat moment

Beweeg met het water. 

Laat je je dragen

of

uitdagen?

Stroom je met water?

Wil je drijven

of duiken?

Stromen met water

Body of water is een mini-retreat waarbij Chantal put uit haar kennis uit onder andere Traditionele Chinese geneeskunde en Qi Gong. De winter, het moment van transformatie. Waar het donker je uitnodigt om je terug te trekken, en te reflecteren wat er losgelaten mag worden. Vanuit de Chinese geneeskunde hoort het element water bij deze tijd, wat verbonden is met en grote hoeveelheid yin energie waarbij de yang energie al wel aanwezig is. Uit deze benadering is het thema ‘Body of Water’ ontstaan. Water kent vele eigenschappen, het kan meanderen en zacht zijn, maar ook verwoestende golven, draaikolken en stromingen hebben. Je kunt er op drijven, in bewegen maar ook in zinken en overspoeld worden. Deze tegenstellingen krijgen allemaal een plaats deze middag, en alles mag er zijn. Elise en Chantal creëren ieder op hun manier een veilige en geborgen sfeer, in de stadsoase in Pleïade. Elise met behulp van klank, de trillingen die jouw lichaam laten vibreren, het water in jou laten vibreren en zorgt voor begeleiding voor jouw innerlijke proces. Chantal zal je meenemen in een ontdekkingsreis in jouw lichaam, en ondersteuning bieden aan wat mag gaan stromen.

Investering

Budget Ticket €35
Dit ticket is voor mensen met een laag budget, bv studenten en startende zzp-ers met nog niet veel werk of mensen zonder een betaalde baan.

Standaard Ticket €45
Voor iedereen met een stabiele financiële situatie.

Ondersteuning Ticket €55
Voor iedereen met een zorgeloze financiële situatie.
Dit ticket maakt het mogelijk dat ook mensen met een laag budget mee kunnen doen.

Graag bij aanmelding even vermelden voor welk ticket je mee wil doen.

MEEDOENREGELING
Wanneer je in aanmerking komt voor de meedoenregeling van de gemeente Tilburg is het mogelijk deze in te zetten.

Je investeert in het volgende

  • een middag in intieme setting waar jij de ruimte krijgt om te Zijn
  • krachtige oefeningen en bewegingen voor jouw lichaam, die helpen om de energie te laten stromen
  • muziek die perfect is afgestemd op het moment, waarbij de kracht van de trillingen van instrumenten jou ondersteunen in jouw eigen reis
  • te leren over wat deze periode, de winter, voor jou kan betekenen
  • jouw welzijn, en daarbij in het welzijn van jouw omgeving
  • begeleiding van twee ervaren docenten je ondersteunen in jouw reis.

 

Graag ontmoeten we jou, en zien we je aanmelding tegemoet door een bericht te sturen.

In dit bericht geef je ook aan welk bedrag voor deelname je kiest.

 

Mocht je nieuwsgierig zijn, de laatste updates en inspiratie over deze middagen zijn ook te volgen op facebook! Of je kunt je aanmelden voor de nieuwsbrief door een mail te sturen.

Locatie

Deze retraite-middagen vinden plaats op verschillende locaties.

1 februari 2020

Het Zonnelicht

Lanciersstraat 90G

Tilburg

Facebookevent

 

15 maart en 10 mei 2020

Copacabana

Overakkerstraat 190

Breda

facebookevent

 

De deur gaat open om 13.30u

Inloop tot 13.45u

Duurt tot 17.00u

Tussendoor is er een pauze waarin gezorgd wordt voor biologische thee en een vegatarische versnapering.

Reacties voorgaande Body of Water sessies

Ik vond de workshop body of water een hele bijzondere en inspirerende middag. Mijn mildheid werd geraakt door de trillingen van de muziek en de Chi Qong oefeningen. Door de juiste woorden van Chantal mocht ik de pijn volledig ervaren en er laten zijn. Daar gebeurde toen iets heel moois. Wil je weten wat.... kom dan een keer zelf deze middag ervaren en "heel" jezelf. Thanks mooie dames en mooie deelnemers voor de mooie rimpelingen in het water. Na twee dagen merk ik op dat ik nog steeds in contact ben met mijzelf en daardoor veel rust en ruimte ervaar.
Mayke Reijnders
Voelen, ontdekken, nieuwsgierig naar verder. Geruststellend, samen gaand. Thuiskomen. Dank je wel!
Anoniem
Super, super, super! Heel Bijzonder! Met aandacht en rust..
Anoniem