<style>.lazy{display:none}</style> Winter Ceremonie
Winter Ceremonie

Winter Ceremonie

Een Winter Ceremonie van Mana Gezondheidspraktijk in Tilburg. Welkom. De feestdagen zijn voorbij, de winter is nog maar net begonnen, het nieuwe jaar ligt als een leeg blad voor ons. Vaak is dit een gekke maand. Na de drukke december maand is het nu pas echt winter, er zijn weinig activiteiten en het leven kabbelt voort. Buiten is het koud, maar de dagen worden al weer langer. Onze energie begint langzaam weer meer naar buiten te keren. Toch laat de lente, de tijd van groei en bloei, nog even op zich wachten.

Een mooi moment voor een ceremonie

Na de zomer is je energie meer naar binnen gaan keren. Je laat de feestjes, het dansen op blote voeten, de warmte achter. Soms ook samen met zomersedromen en plannen. De in de periode van herfst laat je los. Tijdens de donkere dagen rond kerst is je energie het meest naar binnen gekeerd, de donkerste dagen van het jaar. We kijken hier onze diepere verlangens aan. Vaak worden hier de zaadjes voor de komende lente, de tijd van creatie, gepland. Welke zaadjes wil jij water geven? Deze winter ceremonie draagt bij als voeding. Om weer af te stemmen op jezelf, je energie in beweging te brengen en je stralen aan te zetten.

Warmte tijdens een Winter Ceremonie

Juist het samen zijn in ontspanning en beweging, in delen en stilte voed je hart, voed je warmte. Er is ruimte voor delen en verbinden, maar ook ruimte voor stilte en gewoon lekker zijn met jezelf, precies zoals het is. Tijdens de retraites en ceremonies van Mana Gezondheidspraktijk zorgt Chantal steeds weer voor een warme en veilige sfeer. Een sfeer waarin je je gedragen kunt voelen.

Een vloeiende beweging tijdens deze mini-retraite

Tijdens de retraites van Mana Gezondheidspraktijk ontstaat er een vloeiende beweging tussen in en uitademen. Tussen beweging en stilte, tussen delen en bij jezelf zijn. De verschillende onderdelen die bij de retraites van Mana Gezondheidspraktijk aan bod kunnen komen zijn Qi Gong, yoga, lichaamswerk, massage, verschillende meditatievormen, dans, massage, oefeningen voor innerlijk inzicht en delen. Laat je verrassen en geef je over aan deze mooie middag. Zo kun je geïnspireerd en ontspannen het jaar dat voor je ligt in gaan.

Een Winter Ceremonie in een Oase in Tilburg

Deze middag ben je welkom bij Het Zonnelicht in Tilburg. Dit is een werkelijke oase in de binnenstad. Deze ruimte ademt rust en schoonheid uit. Zowel de meditatiezaal, het theehuis en de mooie Japanse tuin staan tot onze beschikking. Kom je mee genieten op deze plek?

Een ceremonie in een veilige setting

Chantal van Heumen werkt sinds 2013 vanuit haar praktijk, Mana Gezondheidspraktijk, met de Traditionele Chinese Geneeskunde. De verschillende onderdelen van haar praktijk zijn therapie, coaching, Tui Na massage en Qi Gong. De TCM kijkt naar de mens in de natuur. Naar de cyclussen van het leven, deze komen terug in een mensenleven, in een jaar, in een dag en ga zo maar door. Steeds is er de beweging van yin naar yang, naar yin, als een oneindige stroom. Chantal is steeds weer geïnteresseerd om in deze stroom de verstilling te vinden. De stilte als achter liggende aanwezigheid, doorweven in alles wat beweegt. Deze stille aanwezigheid is een bron van motivatie en inspiratie in haar werk als docent, masseuse en therapeut.

In haar retraites en ceremonies creëert Chantal een warme en veilige sfeer waarin je welkom bent.

Voor wie is deze Winter Ceremonie?

Voor iedereen die met de kracht van de winter wil werken, samen wil zijn en delen in deze januari maand. Voor iedereen die ontspanning zoekt of op een ontspannen manier samen wil zijn. Voor iedereen die het leven wil vieren en samen 2023 in wil gaan. Ervaring met een van de onderelen is niet belangrijk. Je wordt met of zonder ervaring meegenomen in de oefeningen.

Praktisch

Datum 

25 januari 2025

 

Tijd

De poort gaat open om 13.30u

Inloop tot 13.45u

Duurt tot 17.30u

Tussendoor is er een pauze waarin gezorgd wordt voor biologische thee en een vegetarische versnapering.

 

Locatie

Het Zonnelicht.

Lanciersstraat 90G

Tilburg

 

Meedoenregeling:

meedoenregeling van de gemeente Tilburg dan kun je daar gebruik van maken. Maak in dit geval geen gebruik van de ticketlink, maar van het contactformulier. Direct bij aanmelding doorgeven wanneer je gebruik wilt maken van de samen-korting.

Contactformulier

Via dit formulier kun je contact opnemen met Mana Gezondheidspraktijk. Ook kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief.

Meer info over Mana

Naast de fijne workshops kun je bij Mana Gezondheidspraktijk terecht voor therapie op basis van de Traditionele Chinese Geneeskunde, voor Tui Na massage en Qi Gong lessen. Via deze link kun je daarover verder lezen. 

Daarnaast kun je ook op de hoogte gehouden van inspiratie en nieuwe activiteiten door middel van een nieuwsbrief. Meldt je daarvoor aan door een mail te sturen.

Wil je juist wat meer lezen over de achtergrond van Chantal, lees dan hier verder.

Ook kun je meer lezen over ervaringen van anderen die jou zijn voor gegaan.