Midwinter ceremonie

Midwinter Ceremonie

Midwinter Ceremonie Tilburg. Welkom bij deze mini retraite waarbij we samen stil staan bij de donkerste dagen van het jaar. En de overgang vieren van donker naar licht.

Midwinter de donkerste tijd van het jaar

Tijdens de Midwinter Ceremonie heten we vanuit het donker het licht welkom. Dit zijn de donkerste dagen van het jaar. De ene keer geniet je enorm van de donkere dagen, de sfeer en het delen. Maar tijdens deze periode wordt je ook uitgenodigd het licht uit jezelf te halen. Soms vraagt dat om wat ondersteuning, inspiratie. Deze middag is om je daaraan te herinneren. We zetten een sfeer van warmte en samen genieten neer.

Laat je inspireren tijdens deze midwinter ceremonie

Samen herinneren we ons aan die innerlijke kracht die altijd aanwezig is. Om zo naar de lente toe te gaan. Welke kracht en intentie wil jij meenemen en verder uitbouwen naar de lente toe? De lente is de tijd van groei en bloei en zal dit weer verder meenemen.

Een vloeiende beweging tijdens deze ceremonie

Tijdens de retraites van Mana Gezondheidspraktijk ontstaat er een vloeiende beweging tussen in en uitademen. Tussen beweging en stilte, tussen delen en bij jezelf zijn. De verschillende onderdelen die bij de retraites van Mana Gezondheidspraktijk aan bod kunnen komen zijn Qi Gong, yoga, lichaamswerk, massage, verschillende meditatievormen, dans, massage, oefeningen voor innerlijk inzicht en delen. Laat je verrassen en geef je over aan deze mooie middag. om zo geinspireerd de winter in te gaan. Want ook al worden de dagen langer, de winter gaat nog maar net beginnen.

 

Een ceremonie op een bijzondere locatie

Een midwinter op een bijzondere locatie in Tilburg. Deze middag ben je welkom bij Het Zonnelicht in Tilburg. Dit een werlijke oase in de binnenstad. Deze ruimte ademt rust en schoonheid uit. Zowel de meditatiezaal, het theehuis en de mooie Japanse tuins taat tot onze beschikking. Kom je mee genieten op deze plek?

Een ceremonie in een veilige setting

Chantal van Heumen werkt sinds 2013 vanuit haar praktijk, Mana Gezondheidspraktijk, met de Traditionele Chinese Geneeskunde. Onderdelen van haar praktijk zijn therapie, coaching, Tui Na massage en Qi Gong. De TCM kijkt naar de mens in de natuur. Naar de cyclussen van het leven, deze komen terug in een mensenleven, in een jaar, in een dag en ga zo maar door. Steeds is er de beweging van yin naar yang, naar yin, als een oneindige stroom. Chantal is steeds weer geïnteresseerd om in deze stroom de verstilling te vinden. De stilte als achter liggende aanwezigheid, doorweven in alles wat beweegt. Deze stille aanwezigheid is een bron van motivatie en inspiratie in haar werk als docent, masseuse en therapeut.

In haar workshops creëert Chantal een warme en veilige sfeer waarin de deelnemers zich gedragen kunnen voelen.

Voor wie is deze midwinter ceremonie?

Voor iedereen die met de kracht van de winter wil werken, samen wil zijn en delen in deze donkere periode. Stil wil zijn en handvaten voor thuis wil krijgen hoe je met deze donkere periode om kunt gaan. Voor iedereen die ontspanning zoekt of op een ontspannen manier samen wil zijn. Ervaring met een van de onderelen is niet belangrijk.

Praktisch

Datum 

16-12-2023

 

Tijd

De poort gaat open om 13.30u

Inloop tot 13.45u

Duurt tot 17.30u

Tussendoor is er een pauze waarin gezorgd wordt voor biologische thee en een vegetarische versnapering.

 

Locatie

Het Zonnelicht.

Lanciersstraat 90G

Tilburg

 

Investering:

  • Vroegboekprijs: Bij aanmelding voor 16 november €53
  • Normale prijs: €57
  • Kom je met zijn tweeën dan is er een samen-korting en kost het samen €100
  • Kom je in aanmerking voor de meedoenregeling van de gemeente Tilburg dan kun je daar gebruik van maken. Maak in dit geval geen gebruik van de ticketlink, maar van het contactformulier. Direct bij aanmelding doorgeven wanneer je gebruik wilt maken van de samen-korting.

Aanmelden

Je kunt je plaatsje reserveren via het contactformulier. De ticketlink volgt nog.

Een eenmaal gereserveerde plek is niet meer te annuleren.

Contactformulier

Via dit formulier kun je contact opnemen met Mana Gezondheidspraktijk. Ook kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief of voor het event.

Wil je de laatste updates en inspiratie over dit evenement lezen, kijk dan eens op facebook.

Meer info over Mana

Naast de fijne workshops kun je bij Mana Gezondheidspraktijk terecht voor therapie op basis van de Traditionele Chinese Geneeskunde, voor Tui Na massage en Qi Gong lessen. Via deze link kun je daarover verder lezen. 

Daarnaast kun je ook op de hoogte gehouden van inspiratie en nieuwe activiteiten door middel van een nieuwsbrief. Meldt je daarvoor aan door een mail te sturen.

Wil je juist wat meer lezen over de achtergrond van Chantal, lees dan hier verder.

Ook kun je meer lezen over ervaringen van anderen die jou zijn voor gegaan.