herfst retraite

Herfst Retraite

De herfst retraite is een dag om schoon schip te maken.

Transformatie ~ beweging ~ stilte

Door de verschillende oefeningen die aan bod komen ervaar je je eigen energie en lichtkracht. Daarnaast is er aandacht voor beweging en stilte en natuurlijk voor samenzijn en delen. Tijdens deze herfst retraite laten we los wat we niet meer nodig hebben en nodigen we uit wat in ons leven aan willen trekken.

Zoals bij alle retraites van Mana Gezondheidspraktijk maken we deze dag een mooie combinatie van verschillende onderdelen. De dag zal als een geheel vloeiend in elkaar overlopen. Onderdelen die bijvoorbeeld aan bod komen zijn:

  • Lichaamswerk zoals bv Qi Gong, yoga, massage of dans
  • Meditatie
  • Oefeningen in tweetallen
  • Stilte
  • Delen

Herfstenergie

We laten de zomer, een tijd van overvloed en vieren, achter ons. We delen de oogst van wat we in de lente gezaaid hebben met de mensen om ons heen. We genieten van deze oogst, laten de dromen die uitgekomen en uitgeleefd zijn weer los en maken ons klaar voor de winter. Soms met een gevoel van weemoed of verdriet en zeker met een gevoel van dankbaarheid.

In de winter keren we nog meer naar binnen, daar kijken we naar wat we dit keer in de lente willen gaan zaaien. Dit is de cyclus van het leven.

Kijken naar de seizoenen en hun kwaliteiten helpt je de vergankelijkheid te accepteren en ondersteunt je bij je processen van groei en verandering.

Welkom bij de retraite op een bijzondere locatie

Deze dag ben je welkom om samen deze overgang te vieren in de mooie meditatiezaal met bamboetuin van Het Zonnelicht.

Met onder andere Qi Gong, verschillende meditatievormen. Ook zullen we een vuur maken in de mooie Japanse tuin.

Praktisch

Datum en tijd

1 oktober 2022

9.30u   Inloop

10.00u Start

16.00u Opgeladen naar huis

Tussendoor is er een pauze met een potluck lunch. Hiervoor neemt iedereen iets mee om te delen. Ook is er een pauze waarin gezorgd wordt voor thee en vegetarische snacks.

 

Bijdrage

Vroege vogel: voor 1 september €75

Normale vogel: vanaf 1 september €85

Het is mogelijk de meedoenregeling van de Gemeente Tilburg bij de activiteiten van Mana Gezondheidspraktijk te gebruiken.

Locatie

Het Zonnelicht.
Lanciersstraat 90G, Tilburg

 

Aanmelden voor de herfst retraite

Je kunt je aanmelden voor de retraite of de nieuwsbrief door het onderstaande formulier in te vullen. Mocht je de voorkeur geven aan de ticketlink dan mag je deze gebruiken. Je vindt hem onder het formulier.

Chantal, je workshop was geweldig. Na jaren aikido, aikijitsu en jiujitsu te hebben beoefend, was ik eindelijk in staat mijn Ki tot bepaalde hoogte te mogen sturen en te voelen. Waarschijnlijk was ik er nu pas klaar voor. En was je workshop het laatste stukje wat ik nodig had. De positieve energie die hierbij vrij kwam, heb ik nog dagen mogen voelen. Voor mij is je workshop een verrijking voor de weg die ik bewandel.”
Frank Woestenberg
Ik vond de lichtheid terug in mij zelf. Het was zwaar en soms ook heel confronterend en emotioneel. Maar ik kwam er echt lichter van terug. Ik voelde hoeveel er pijn er zat. Maar dat het ook veel zwaarte weg nam. Dat ik letterlijk mezelf aan het genezen was. Daarna stopte de zwaarte en moeilijke mantra. Jij hebt dit zo prachtig mooi begeleid Chantal echt een hele diepe dankbaarheid daarvoor.
Anoniem