<style>.lazy{display:none}</style> Verminder spanning met regelmatige nekmassages

Verminder spanning met regelmatige nekmassages

Verminder spanning met regelmatige nekmassages. Nekmassages zijn een geweldige manier om spanning in de nekspieren te verminderen. Ze kunnen worden gedaan door een professionele massagetherapeut, of thuis met een massagetool. Massages helpen de bloedcirculatie te verhogen en spanning in de spieren te verlichten

Een massage is een van de oudste en meest natuurlijke vormen van genezing. Er wordt gezegd dat een massage kan helpen om spanning en stress weg te nemen. Een massagetherapeut zal hun handen en vingers gebruiken om de weefsels van het lichaam te manipuleren. Dit kan helpen om de bloedcirculatie, lymfedrainage en spierspanning te verbeteren. Het is aangetoond dat massages gunstig zijn voor veel aandoeningen, waaronder 

  • spanningshoofdpijn
  • nekpijn
  • lage rugpijn

Nekmassage en Chinese massage technieken

Massages bestaan al eeuwen, maar hun precieze oorsprong is onbekend. Sommigen geloven dat massages zijn uitgevonden door de oude Chinezen, terwijl anderen beweren dat ze in India zijn ontstaan. Wat wel bekend is, is dat massages in beide culturen werden gebruikt als een vorm van genezing. In de loop van de tijd verspreidde de beoefening van massage zich naar andere delen van de wereld, en het werd uiteindelijk populair als een manier om te ontspannen en de algehele gezondheid te verbeteren.

Mana gezondheidspraktijk en Massage Tilburg is gespecialiseerd in Chinese massagetechnieken. Er wordt gezegd dat deze oude vorm van genezing een betere algehele gezondheid bevordert door

  • de bloedcirculatie te verbeteren,
  • spanning te verlichten
  • en stress te verminderen.

De oude Chinese praktijk van Tui Na zou de energiebanen in het lichaam stimuleren, wat kan helpen om de algehele gezondheid en het welzijn te verbeteren. Deze unieke massagetherapie maakt gebruik van een verscheidenheid aan technieken om de meridianen en acupressuurpunten van het lichaam te stimuleren, waarvan wordt aangenomen dat ze overeenkomen met verschillende organen en systemen. Tui Na-massages kunnen worden gebruikt om een breed scala aan aandoeningen te behandelen en er wordt gezegd dat ze vooral gunstig zijn voor het verlichten van pijn en spanning.

verminder spanning met massage
Nekmassage bij spanning

De voordelen van een nekmassage:

  • Een nekmassage kan helpen om spanningen in nek en schouders te verminderen. De massagetherapeut zal hun handen gebruiken om druk uit te oefenen en de spieren in de nek te masseren. Dit kan helpen om het bloed te verbeteren
  • Nekmassages zijn geweldig voor het verlichten van psychologische stress.
  • Het is bekend dat nekmassages pijn verlichten. Ze worden vaak gebruikt om spanningshoofdpijn en nekpijn te verlichten.
  • Een nekmassage kan bijdragen aan een goede nachtrust. Nekmassages helpen de spieren in de nek en schouders te ontspannen, wat kan leiden tot een meer rustgevende slaap.

Kortom, nekmassages zijn een goede oplossing voor veelvoorkomende klachten als spanningshoofdpijn, nekpijn en vermoeidheid. Een nekmassage kan door Mana Gezondheidspraktijk verzorgd worden. Als je op zoek bent naar verlichting van deze veelvoorkomende klachten, overweeg dan om jezelf een nekmassage te laten geven.

Andere wegen om spanning te verminderen

Mana Gezondheidspraktijk Tilburg biedt ook oorkaars behandelingen aan. Oorkaarsen worden al eeuwenlang gebruikt om de gezondheid van het oor te verbeteren. Daarnaast worden zij ingezet voor alle zaken die het hoofd aangaan zoals bijvoorbeeld ook stress, hoofdpijn en oorsuzien. De kaarsen worden in de gehoorgang gestoken en de hitte en vlam van de kaars helpen om was en ander vuil uit de gehoorgang te verwijderen. Sommige mensen geloven dat oorkaarsen ook helpt om het gehoor te verbeteren en de sinusdruk te verlichten. Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is om deze beweringen te ondersteunen, zweren veel mensen bij de voordelen van oorkaarsen.

Contactformulier voor het boeken van een nekmassage

Neem contact op voor het boeken van een nekmassage, een oorkaarsbehandeling of een van de andere onderdelen van Mana Gezondheidspraktijk en Massage Tilburg. Daarnaast kun je je via deze weg ook aanmelden voor de nieuwsbrief.