<style>.lazy{display:none}</style> Massage bij rugpijn

Massage bij rugpijn

Massage bij rugpijn. Massage is geweldig om spanning in de rug te verminderen. Massage helpt de bloedcirculatie te verbeteren en spanning in de spieren te verlichten. In de rug kan veel spanning opgeslagen worden. Zowel de onderrug als midden en boven. Een massagetherapeut weet met de juiste technieken deze spanning los te maken en in beweging te brengen met ontspanning als gevolg. 

Een masseur weet waar knopen en vast zittende spieren in beweging te brengen en zal je op die manier helpen je spanning en stress weg te nemen. Massage is een oude vorm van genezing en er is aangetoond dat het een positieve uitwerking heeft om gezondheid en welbevinden. Denk bijvoorbeeld aan klachten als:

 • rugpijn
 • spanningshoofdpijn
 • nekpijn
 • schouderpijn
 • stress
 • trauma

Rugmassage en Chinese massage technieken

Massage bestaat al eeuwen en komt in alle culturen en in verschillende vormen voor. In al deze culturen werd het gezien als een vorm van genezing. Doordat de mens nu eenmaal nieuwsgierig is en graag reist en kennis vergaard zijn ook de massagetechnieken uit het oude China verspreid over de wereld en toegankelijk voor ons. Massage is niet alleen erg ontspannen om te ervaren maar wordt ook ingezet om de algehele gezondheid te verbeteren.

Mana Gezondheidspraktijk en massage Tilburg is gespecialiseerd in de oude Chinese massagetechnieken en specifiek in Tui Na massage. Deze vorm van massage werkt niet alleen op de meer oppervlakkige spieren, pezen en gewrichten, maar ook op de dieper liggende energiebanen, meridianen genoemd.

Door verschillende massagetechnieken wordt de stroming van energie in deze meridianen beïnvloed wat ervoor zorgt dat blokkades kunnen opheffen. De meridianen staan in verbinding met het gehele lijf, zoals spieren, pezen, gewrichten maar ook met de organen en met de emoties. Zo zorgt deze vorm van massage niet alleen voor je gezondheid, maar voor een algeheel gevoel van welbevinden.

 • spanning zoals rugpijn vermindert
 • emoties ontspannen
 • diepe ontspanning wordt ervaren
 • dit werkt ook na de massage nog lang door
massage rug bij spanning

Drukpunten voor massage van de rug

De meridianen lopen door het gehele lichaam. Op sommige plaatsen lopen zij wat meer aan de oppervlakte daar zitten de drukpunten, acupunctuurpunten genoemd. Deze punten zijn makkelijk te beïnvloeden. Op sommige plaatsen, zoals bijvoorbeeld bij de bil, liggen zij veel dieper waardoor je de meridiaan op een andere plaats in het lichaam beïnvloed. Zo kun je bijvoorbeeld spanning in de onderrug verlichten door drukpunten in het been tijdens de massage mee te nemen en te openen.

Tui Na massage kan ingezet worden op een breed scala van aandoeningen en wordt vaak ingezet voor het verlichten van spanning en pijn. De uitwerking is zo ontspannen dat het bijdraagt aan een positieve levenshouding.

De voordelen van een rugmassage:

 • Een rug massage kan helpen om spanningen in rug, nek en schouders te verminderen. De massagetherapeut zal haar handen gebruiken om druk uit te oefenen en de spieren in de rug te masseren. Dit kan helpen om stroming het bloed te verbeteren.
 • Rug massages zijn geweldig voor het verlichten van psychologische stress.
 • Het is bekend dat rug massages pijn verlichten. Ze worden vaak gebruikt om stress en spanning te verlichten.
 • Een rug massage kan bijdragen aan een goede nachtrust. Rug massages helpen de spieren in de rug te ontspannen, wat kan leiden tot een betere doorstroming en daarmee een meer rustgevende slaap.
 • De meridianen in de rug staan in contact met alle andere meridianen en liggen erg aan de oppervlakte, daardoor behandel je niet alleen de rug, maar ook je gehele lijf en welzijn.

Kortom, een rugmassage kan helend zijn voor specifieke lachten, maar is daarnaast een weldaad voor lichaam en geest. Deze vorm van massage zorgt ervoor dat spanning ontladen wordt, dat stress verminderd en heeft daarmee een positief effect op vermoeidheid en je energiehuishouding. Wanneer je naar een rug massage op zoek bent ben je van harte welkom bij Mana Gezondheidspraktijk. Wanneer je zoekt naar verlichting van deze veel voorkomende klachten overweeg dan jezelf een rug massage te laten geven.

Andere wegen om spanning te verminderen

Mana Gezondheidspraktijk en massage Tilburg biedt ook massage in combinatie met Moxa behandelingen aan. De moxa sigaar wordt onder andere gebruikt om de energie in de meridianen te stimuleren met warmte. Je kunt ook specifieke accupunctuurpunten behandelen met moxa. Zo wordt de warmte van de moxa sigaar opgenomen in het lijf wat zorgt voor een heel ontspannen gevoel van welbehagen. Moxa kan ondersteunen bij meer energie en helpt enorm bij koude en leegte klachten. Neem daarover contact op voor de mogelijkheden. Binnenkort zal ik wat meer schrijven over moxa.

massage bij rugpijn

Contactformulier voor het boeken van een rugmassage

Neem contact op voor het boeken van een rugmassage, een moxa behandeling of een van de andere onderdelen van Mana Gezondheidspraktijk en Massage Tilburg. Daarnaast kun je je via deze weg ook aanmelden voor de nieuwsbrief.