<style>.lazy{display:none}</style> Herfstretraite met Qi Gong, Meditatie
Herfst Retraite met Qi Gong en Meditatie

Herfstretraite met Qi Gong, Meditatie

Herfstretraite met Qi Gong, Meditatie. Een dag retraite in het teken van de herfst energie. Deze dag is gericht op introspectie, beweging en meditatie.
De herfstretraite met Qi Gong, meditatie geeft je inzicht in je kracht en je patronen en tegelijkertijd een dag is van ontspanning, beweging en samenzijn.

Herfstenergie d.m.v. Qi Gong en meditatie

De herfst is een periode van loslaten.
Na een zomer vol bloei en delen trekt de natuur zich langzaam terug.
De bomen geven ons nog eenmaal een volledige kleurenpracht met oranje, geel en rood en dan laten de bladeren los. Vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde gezien hoort dit seizoen bij het element metaal, de organen dikke darm en long alsook de huid. Organen die opnemen en uitscheiden.
Bij dit element hoort ook de emotie verdriet. Maar wanneer het element in balans is heb je helder inzicht, de scherpe helderheid van metaal.

Deze dag retraite is zo ingericht dat we ons richten op loslaten, maar ook op inzichten van helderheid in wat juist krachtig is in ons en hoe we dit kunnen versterken.

Ontspanning tijdens deze herfstretraite

Het is zowel een ontspannen dag waarin beweging, meditatie en samenzijn centraal staan alsook een dag om inzichten en inspiratie op te doen.
Een dag waarin gedeeld worden met groepsgenoten, maar ook een dag van introspectie en stil zijn.
Rust vinden dicht bij jezelf en samen het leven vieren.

Qi Gong, meditatie, en meer

Onderdelen die o.a. aan bod komen:

 • Qi Gong
 • Meditatie
 • Visualisatie
 • Introspectie d.m.v. verschillende oefeningen
 • Sharing
 • Ceremonie
 • Stilte

Ervaring met een van de onderdelen is niet belangrijk. De dag is zowel voor ervaren meditatie of Qi Gong beoefenaars als voor mensen die helemaal nieuw zijn op het pad van zelfontwikkeling. Buiten het programma is deze dag in stilte. Om zo bij jezelf te zijn, niet direct in de afleiding te stappen. Wanneer je geen ervaring hebt met stilte is dit een mooie kennismaking ermee. 

Een dagretraite voor inspiratie en verbinding

Wat kun je verwachten?

 • Kennismaking met Qi als levensenergie in en om je lijf
 • Ervaring in hoe je Qi, levensenergie kunt sturen door middel van oefening
 • Het opbouwen van een juiste meditatiehouding
 • Kennismaking met meditatie voor wie geen ervaring heeft
 • Inzicht in je onderbewustzijn
 • Het herkennen van jouw stralende kwaliteiten en licht in jezelf
 • Bekrachtiging d.m.v. ceremonie
 • Inspiratie om mee de herfst en de winter in te nemen
 • Een mooie kennismaking met stilte als je hier geen ervaring mee hebt 
 • Een warme en veilige setting
 • Een kleine groep, max. 12 deelnemers
 • Samenkomst op bijzondere locatie in Tilburg
 • Koffie, thee en lekkers
 • Potluck lunch

Herfstretraite en feestje

Deze Herfst Retraite is ook een klein feestje, want Mana Gezondheidspraktijk bestaat 31 oktober 2023 10 jaar! Dat is het vieren waard.

Herfst retraite op een bijzondere locatie

Deze dag ben je welkom om samen de herfst te vieren in de mooie meditatiezaal met bamboetuin van Het Zonnelicht. We kunnen daarnaast ook gebruik maken van de serre en het theehuis. De perfecte plek in Tilburg voor stilte en meditatie.

Praktisch

Datum en tijd

28 oktober 2023

9.30u   Inloop

10.00u Start

Deze herfst retraite duurt tot ongeveer 16.30 / 17.00u

 

Lunch en pauze

Tussendoor is er een pauze met een potluck lunch. Hiervoor neemt iedereen iets mee om te delen. Ook is er een pauze waarin gezorgd wordt voor thee, koffie en vegetarische snacks.

 

Locatie

Het Zonnelicht
Lanciersstraat 90G, Tilburg

Meedoenregeling voor deze retraite met Qi Gong, meditatie

Wanneer je in aanmerking komt voor de meedoenregeling van de Gemeente Tilburg, dan kun je deze gebruiken voor de retraite. Meld je dan aan via email i.p.v. de ticketlink.

Ik heb genoten van de mini retraite! Het was een heerlijke, ontspannende middag. Heel mooi begeleid door Chantal. Er kwam een fijne mix aan oefeningen voorbij qua beweging, meditatie en massage. Ik verliet de ruimte veel meer ontspannen en geaard dan ik aan kwam. Het was heel mooi om te merken hoe je je zo verbonden kan voelen, als een groep soul sisters, met vrouwen die je pas net kent. Ik voelde me gedragen en dat was precies wat ik even nodig had. Er zijn veel dingen veranderd in mijn leven de laatste tijd en ik zocht naar een bepaalde houvast. Die vond ik weer terug in mezelf, in mijn lichaam, voorbij het denken 🙂 Heel fijn. Bedankt!
herfstretraite meditatie
Anja
Ik vond de lichtheid terug in mij zelf. Het was zwaar en soms ook heel confronterend en emotioneel. Maar ik kwam er echt lichter van terug. Ik voelde hoeveel er pijn er zat. Maar dat het ook veel zwaarte weg nam. Dat ik letterlijk mezelf aan het genezen was. Daarna stopte de zwaarte en moeilijke mantra. Jij hebt dit zo prachtig mooi begeleid Chantal echt een hele diepe dankbaarheid daarvoor.
herfstretraite meditatie
Anoniem
We begonnen de dag met een rondje, hoe we erbij zaten en wat we graag uit deze retraite wilde halen. Ik vond het mooi om te horen dat de meeste open waren en zich kwetsbaar durfde op te stellen, zeker omdat we elkaar niet kenden. Dit gaf mij het vertrouwen om hetzelfde te doen. Wat me het meeste is bij gebleven zijn de Qi-gong oefeningen, de langzame bewegingen voelde bijna meditatief aan. Na een tijdje werd je een met de bewegingen en dit werkte voor mij erg goed om uit mijn hoofd te komen. Op dat moment was je puur aan het ademen en bewegen, dit voelde heel rustgevend. Ook de afwisseling tussen bewegingsoefeningen en stilte, zoals mediatie vond ik fijn. Zodat je niet alleen maar stilzat en in je hoofd bleef. Erg bijzonder om met een groep onbekenden toch in een zelfde vibe te komen en te mogen delen. Dankjewel!
herfstretraite meditatie
Suzanne

Contactformulier

Via dit formulier kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief of contact opnemen voor de andere onderdelen van de praktijk.